Társoldalunk:

Koronavírus: kórházban a Barca korábbi kapusa, Dubajban ragadt a sztárcsatár

2020.03.29. 22:50

A nemzetközi sportéletben vasárnap is újabb intézkedéseket, változásokat, valamint megbetegedéseket jelentettek be a koronavírus-járvány miatt.

Vincenzo Spadafora olasz sportminiszter közölte, hétfőn javasolni fogja, hogy az összes sportesemény felfüggesztését hosszabbítsák meg április végéig a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében, és a tiltást terjesszék ki minden sporttevékenységre, például az edzésekre is. Hozzátette, 400 millió eurós akciótervet fog kidolgozni a kis sportegyesületek és az amatőr klubok megsegítésére. Olaszországban szombaton 10 ezer fölé nőtt a járvány halálos áldozatainak száma.

Nyáron nézők nélkül és bő egy hónap alatt bonyolíthatják le az angol Premier League-nek az idényből még hátralévő mérkőzéseit. A Football London vasárnapi híre szerint júliusban kezdhetik el és négy-hat hét alatt fejezhetik be a pontvadászatot. Erről a megoldási lehetőségről az angol labdarúgó-szövetség és a játékos-szakszervezet állapodott meg.

Úgy tűnik, a Liverpool FC-nek lesz lehetősége megnyerni a bajnoki címetForrás: NurPhoto/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin közölte: ahol június végéig nem tudják folytatni a bajnokságot, ott törölni kell a szezon hátralévő részét és befejezettnek nyilvánítani az évadot. Hozzátette: szerinte az európai kupasorozatok döntőit nem szabad zárt kapuk mögött megrendezni. A szlovén sportvezető arról is beszélt, hogy az UEFA hajlandó tárgyalni a játékosok szerződésének időtartamáról, és az átigazolási piaci határidők módosításáról.

Pozitív lett a koronavírus-tesztje José Perurenának, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) elnökének. Az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz oldal szerint Madridban került kórházba a 74 esztendős spanyol sportvezető, aki a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének (IWGA) első embere is. Spanyolországban eddig 6528 áldozatot követelt és több mint 78 ezer embert fertőzött meg a Covid-19 járvány.

Kórházba került a Barcelona labdarúgócsapatának korábbi kapusa, Rüstü Recber.Felesége beszámolója szerint a 46 esztendős, világbajnoki bronzérmes egykori török válogatott hálóőr jól volt, és rohamos gyorsasággal jelentek meg rajta a vírus tünetei. Feleségénél és gyermekeinél negatív eredményt hozott a teszt.

Rüstü Recber a török válogatott legendás kapusaForrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Leállt z NHL-ben szereplőa New York Islanders új csarnokának az építése. A Belmont Parkba tervezett aréna munkálatai szeptemberben kezdődtek, és a csapat a tervek szerint már ott kezdi meg a 2021/22-es szezont. Andrew Cuomo kormányzó azonban a koronavírus-járvány miatt leállított minden nem létfontosságú építkezést a városban. Az Islanders 1972-től 2015-ig a Nassau Coliseumban vívta meccseit, majd három idényt a brooklyni Barclays Centerben töltött, mielőtt visszaköltözött volna korábbi otthonába.

Különös körülmények között rekedt Dubajban a 85-szörös osztrák válogatott Marko Arnautovic. A 30 éves futballista csapatával, a Shanghai SIPG-vel a közel-keleti metropoliszban edzőtáborozott a járvány kitörése idején, majd a kínai klub minden játékost hazaengedett. A Werder Bremenben és a West Ham Unitedben is megfordult Arnautovic családjához repült Németországba, ám a Shanghai SIPG veszélyesnek ítélte meg az ottani körülményeket, így felszólította őt, hogy térjen vissza Dubajba. A szélső még legalább tíz napig átmeneti otthonában marad, mielőtt visszatérhet Kínába.

Oroszország után Kanada is bejelentette, hogy ideiglenesen felfüggeszti a doppingtesztek elemzését a koronavírus terjedésének megfékezése céljából. A szervezet folytatja munkáját, csak a teszteléseket függesztette fel.