Vágólapra másolva!
Nemzetközi Footgolf Szövetség döntése értelmében 2020-ban biztosan nem rendezik meg a sportág negyedik világbajnokságát, továbbá minden FIFG-versenyt töröltek május 31-ig.

Biztosan elmarad a szeptember végére, Japánba tervezett footgolf világbajnokság. A Nemzetközi Footgolf Szövetség (FIFG) a japán szervezőkkel folytatott egyeztetést követően arról tájékoztatta tagjait, a koronavírus világjárvánnyá válása és az olimpia elhalasztása arra késztette az ázsiai ország képviselőit, hogy elhalasszák a világversenyt.

„Napról napra romlik a helyzet a világban. Az ötkarikás játékok 2021-re való halasztása azt a racionális döntést követelte meg tőlünk is, hogy elálljunk az idei rendezéstől" – mondta Shinpei Matsuura, a japán szövetség első embere. Kiemelte, a legfontosabb, hogy minden sportoló és minden ember a világon egészségesen vészelje át a kialakult helyzetet.

A koronavírus miatt idén elmarad a footgolf világbajnokság Forrás: Magyar Footgolf Szövetség

A magyar elnök, Gelencsér Gábor által vezetett FIFG a japán szervezők álláspontját és a tagországok javaslatait figyelembe véve úgy döntött, 2020-ban biztosan nem rendezi meg negyedik világbajnokságát. Folyamatosan egyeztetnek a megfelelő szervekkel, szervezetekkel a következő hetekben is a lehetséges pótlásról. Közleményükben kijelentették, csak az olimpia új dátumának tudatában dönthetnek felelősen az esetleges új, 2021-es időpontról.

Döntés született az év elején kezdődött nemzetközi versenysorozatról, a World Tourról is, melynek pontszámításába minden ország, különböző FIFG-besorolású viadalai számítanak. E szerint május 31-ig minden FIFG-verseny megrendezése tilos. A szervezet a júniusi újraindításról a világjárvány-helyzet aktuális állása szerint határoz majd május közepéig.