További halasztások, intézkedések a sportban világszerte

bernabeu
MADRID, SPAIN - MARCH 26: A woman wears a face mask as a preventive measure against the coronavirus (Covid-19) pandemic in front of the Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain on March 26, 2020. Real Madrid's stadium will be used to store medical supplies needed in the battle against the coronavirus pandemic, the Spanish club announced on Thursday. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A nemzetközi sportéletben pénteken is újabb halasztásokat, változásokat, valamint különböző intézkedéseket jelentettek be a koronavírus-járvány miatt.

Az első kettőhöz hasonlóan a golfozók idei harmadik Major-versenyét, a június 18-21. közötti US Opent is elhalasztották. A viadalt helyi sajtóhírek szerint még a nyáron szeretnék megrendezni és nincs tervben, hogy változna a helyszín. A US Opennek minden évben más pálya ad otthont, az ezévi tornának a New York állambeli Mamaroneckben található Winged Foot golfklub a házigazdája.
Az áprilisra kiírt US Masterst és a májusban esedékes PGA Championshipset már korábban elhalasztották.

A járvány miatt leállított észak-amerikai kosárlabdaliga, az NBA vezetősége úgy döntött, hogy vezető beosztású, az a legjobban fizetett közel száz alkalmazottjának fizetését 20 százalékkal csökkenti, amíg a bajnokság áll. Az NBA ezzel követi a jégkorongliga (NHL) és a NASCAR autóssorozat példáját, melyek már korábban jelezték a bércsökkentéseket.

Noha bő egy héttel ezelőtt az olasz sportminiszter úgy nyilatkozott, ha a koronavírus-járványban kedvezően alakul a helyzet, akkor május 3-án folytatódhat az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, Vincenzo Spadafora szerint most már erre gyakorlatilag semmi esély sincs. A tárcavezető pénteken azt mondta, a folytatásról az Olasz Labdarúgó Szövetség illetékesei döntenek majd. Az is elképzelhető, hogy lezárják a szezont, de a késő nyári befejezés is ott van a lehetséges forgatókönyvek között.
A Real Madrid felajánlotta otthonát a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez. A spanyol futballklub honlapján jelentette be, hogy a Santiago Bernabéu Stadionban különböző cégek, vállalkozások és sportszervezetek által felajánlott adományokat fognak tárolni. Az orvosi felszereléseket és egyéb támogatásokat az egészségügyi hatóságok iránymutatásával a szükségeknek megfelelően osztják majd szét.

A Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) pénteken jelentette be, hogy a májusra Chateauroux-ba tervezett olimpiai kvalifikációs koronglövő Európa-bajokságot és a plzeni európai olimpiai kvalifikációs puska, pisztoly viadalt is törli.

Az atlétikai Gyémánt Liga szervezői azt követően, hogy a sorozat első három viadalát - Dohában és két kínai helyszínen - már elhalasztották, újabb három verseny időpontját tolták el: Stockholm május 24-én, Nápoly május 28-án és Rabat május 31-én lett volna házigazda.