Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kedden hivatalosan bejelentette, hogy a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják, és legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Sportolói Bizottságának elnöke, a nyolcszoros világbajnok Medveczky Erika szerint a versenyzők számára nagy megnyugvást jelenthet, hogy a NOB bejelentése után megszűnt a bizonytalanság.

A 31 éves Medveczky Erika a riói olimpia után robbant be a kajak-kenu nemzetközi élmezőnyébe. A sportág örökös bajnokának eltökélt szándéka, hogy a tokiói olimpiáról aranyéremmel térhessen haza, erre azonban még több mint egy évet várnia kell.

– nyilatkozta a szövetség honlapjának Medveczky Erika, akit ennek ellenére megnyugtatott a NOB döntése. – Úgy vagyok vele, hogy jobb a biztos rossz, mint a bizonytalanság, és ezzel nem vagyok egyedül a versenyzők közül. Most már legalább tudjuk, hogy az idei olimpiát elhalasztják a világjárvány miatt. Tegnap, mint a Sportolói Bizottság elnöke, megkértem a felnőtt válogatott tagjait, hogy töltsenek ki egy online kérdőívet. A válaszadók 76%-a úgy nyilatkozott, nem tartja elképzelhetőnek, hogy idén olimpiát rendeznek, de ha mégis, akkor felkészül rá."

A Honvéd versenyzője a Magyar Kajak-Kenu Szövetség MKKSZ Sportolói Bizottságának elnöke Fotó: Mudra László - Origo

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) hétfőn bejelentette, hogy megvan a forgatókönyve arra az esetre, ha elhalasztják a tokiói olimpiát, így hamarosan döntés születhet arról, hogy hogyan folytatódik az idei kajak-kenu szezon.

– folytatta a nyolcszoros világbajnok kajakos.

Medveczky Erika – és a Csipes Ferenc vezette női kajakos csoport – szombat hajnalban ért haza a dél-afrikai edzőtáborból. A sportolónő azóta házi karanténba vonult a saját lakásába csoporttársával, Pupp Noémivel együtt.

Medveczky Erika a világbajnok női kajaknégyes egyik legbiztosabb pontja Fotó: Mudra László - Origo

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség mindkettőjükön végeztetett koronavírustesztet vasárnap, de a vizsgálatok eredménye a laborok terheltsége miatt még nem érkezett meg.

A családtagjaim vásárolnak ránk, így boltba nem járunk, csak autóval megyünk el minden nap a teljesen kihalt Honvéd Vízitelepre, majd edzés után jövünk haza. Ez nyilván nem a legkellemesebb így, de fő a biztonság, ráadásul tudom, hogy rengetegen vannak most olyanok, akik ennél sokkal nagyobb nehézségekkel küzdenek" – tette hozzá a nyolcszoros világbajnok kajakos, aki már három éve kirobbanthatatlan a verhetetlen női kajaknégyesből.