Vágólapra másolva!
Szatmári András világ- és Európa-bajnok kardvívó úgy fogalmazott, nagyon fél tőle, hogy - a koronavírus-járvány miatt - nem lesz megtartva idén nyáron a tokiói olimpia.

- nyilatkozta hétfőn az M1 aktuális csatornán az MTK sportolója.

Szatmári András éremért utazna Tokióba Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hozzátette, magyar vívótársaival együtt továbbra is mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy részt vegyek az olimpián.

"Ha meg lesz tartva, mi ott leszünk, megpróbálunk a lehet legjobban teljesíteni, és egy éremmel meghálálni a magyar közönség biztatását"

- mondta Szatmári.

A németek világ- és Európa-bajnok kardozója, Max Hartung közölte: nem indul az olimpián, amennyiben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem halasztja el idén nyárról. A magyar versenyző elmondta, neki ilyesmi meg sem fordult a fejében, de nagyon fél tőle, hogy nem lesz megtartva idén nyáron, főleg a legfrissebb információk, a kanadaiak és az ausztrálok bojkottjának bejelentése után.

- magyarázta Szatmári.

A vívó elmondta, felborult az életritmusa, a megszokott időbeosztása, és nehezen kezeli a kialakult helyzetet, bár szeret otthon lenni. Hozzáfűzte, tíz napja több ideje van főzni, olvasni, rejtvényt fejteni, és a családjával lenni, közben pedig fitten tartja magát, gyógytornázik, illetve igyekszik fenntartani a koncentráltságát és a fizikális képességeit is.

Szatmári kifejtette, a lábának jót tesz, hogy nem kap olyan terhelést, mint az elmúlt egy hónapban, amikor versenyről versenyre mentek, és ezek között is edzettek. A decemberi térdműtétje miatt még vannak fájdalmai, de reményét fejezte ki, hogy ezek hamarosan elmúlnak.