Társoldalunk:

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke is az olimpia halasztását kéri

2020.03.23. 10:27

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöke, Sebastian Coe levélben kérte Thomas Bachtól, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) első emberétől a tokiói olimpia halasztását.

Coe azt írta, hogy a koronavírus-világjárvány miatt a játékok július-augusztusi megrendezése "nem lehetséges és nem kívánatos". A brit sportvezető három érvet sorakoztatott fel levelében: szerinte a kialakult helyzetben a spotszerűség sérül, a vírus terjedése okán bevezetett rendelkezések negatív hatással vannak a sportolók edzéslehetőségeire, és a nehézségek miatt megnövekszik a versenyzők sérülésveszélye. Külön hangsúlyozta, hogy az atlétikai kontinentális szövetségek vezetői is úgy érzik: nem várható egyenlő küzdelem, mivel több országban az atlétáknak nehézségekbe ütközik, hogy megfelelően edzeni tudjon.

Sebastian Coe szívesen segít új időpontot keresniForrás: AFP/Karim Jaafar

Az 1500 méteres síkfutás kétszeres olimpiai bajnoka az insidethegames.biz oldalon is olvasható levelében felajánlotta szövetsége segítségét egy új, megfelelő időpont keresésében.
"Senki nem szeretné az olimpia halasztását látni, de - amint már korábban is mondtam - nem rendezhetjük meg mindenáron, a sportolók biztonságának kockáztatása mellett semmiképpen sem. Az olimpiával kapcsolatos döntésnek egyértelműen nagyon gyorsnak kell lennie" - hangsúlyozta az IAAF elnöke.