Ötvenötezren gyűltek össze Szendajban, hogy lássák az olimpiai lángot

Horizontal
Hatalmas tömeg volt kíváncsi az olimpiai lángra
Vágólapra másolva!
Több mint 55 ezren gyűltek össze Szendajban az olimpiai láng megtekintésére annak ellenére, hogy a japán kormány kérte, ne legyenek nagyobb csoportosulások a helyszíneken.

A fáklyát egy arany tartóedényben állították ki a város pályaudvaránál, ahol csakhamar 500 méretes sor alakult ki, sok ember szájmaszkot viselve várakozott.

Pénteken már rögtön az első napon tömegjelenetek játszódtak le a tokiói olimpia lángváltójának útján: a fővárostól 335 kilométerre északra fekvő Isinomakiban mintegy 500-an akarták látni a fáklyát, illetve a láng érkezése alkalmából rendezett ünnepséget, melyen ismert humoristák is felléptek.

Hatalmas tömeg volt kíváncsi az olimpiai lángra Forrás: AFP/Philip Fong

Japánban a láng 121 napon át, 47 japán prefektúrán keresztül mintegy 20 ezer kilométert tesz meg a hagyományos lángváltó keretében. A szervezők a világméretű koronavírus-járvány miatt nem változtattak az útvonalon, sőt, nézők jelenlétét is engedélyezték, de külön felhívták a figyelmet arra, hogy az érdeklődők ne tömörüljenek, és az érintett városokba tervezett ünnepségek egy részét törölték, illetve volt, amelyikre megtiltották a belépést. A futókat és a kiszolgáló személyzet tagjait pedig folyamatosan figyelik és ellenőrzik.

A tokiói nyári olimpiát a tervek szerint július 24. és augusztus 9. között rendezik meg.