Vágólapra másolva!
A március 6-8. között Budapesten rendezett női és férfi párbajtőr Grand Prix után három kínai és három dél-koreai vívónál is kimutatták a koronavírust. Emiatt a versenyen részt vevő összes magyar versenyző és stábtag karanténba vonult, írja a Blikk.

A Ludovika Akadémián, zárt kapuk mögött rendezett viadal előtt minden vívónak ki kellett töltenie egy nyilatkozatot, miszerint negatív a koronavírustesztje, és nem járt a versenyt megelőző két hétben súlyosan fertőzött zónában.
A Grand Prix után mind a 45 magyar versenyző, valamint a stábtagok is önkéntes karanténba vonultak, ugyanis összesen 8 magyar vívó is összecsapott kínai vagy koreai ellenféllel.

A riói olimpia győztese, Szász-Kovács Emese is otthon van március 12. óta:

– nyilatkozta a Blikknek a női párbajtőr címvédője.

Szász-Kovács Emese (háttal) is karanténban van Forrás: AFP/Robert Michael

A szövetség szerint, mivel minden érintett otthon tartózkodik, jól van és tünetmentes, ezért a vírusteszt egyelőre senkinél sem indokolt.

"Nagyjából hatvan sportoló, edzőik és stábtagok tartózkodnak házi, önkéntes karanténban. Mindenki jól van. Tesztet abban az esetben végeztetünk csak, amennyiben valakinek az állapota, esetleges tünetei azt indokolják majd" – árulta el a Blikknek a Magyar Vívószövetség (MVSZ) kommunikációs igazgatója, Szetey András.