Vágólapra másolva!
Az olimpia megrendezése mellett már a paralimpia lebonyolítása is kérdésessé vált a koronavírus által okozott veszélyek miatt. A nemzetközi paralimpiai bizottság azonban egyenlőre kitart az eredeti tervek mellett, és úgy tűnik augusztus 25-én fellobbanhat a láng a Japán fővárosban.

Jelen álláspont szerint nem csak olimpia hanem paralimpia is lesz 2020-ban Tokióban. Legalábbis ezt erősítette meg egy videó konferencián a nemzetközi szövetség elnöke.

erre sarkallták az összes országot, mármint a felkészülésre és arra, hogy ne változtassanak a menetrenden - nyilatkozta a Hír TV-nek a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Szabó László.

Szabó László, a Magyar Paralimpia Bizottság elnöke szerint megtarthatják a paralimpiát is Tokióban Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Ennek ellenére sok a kérdőjel a rendezvény körül. Éppen ezért az egy éves halasztás lehetőségével is számol a magyar szövetség.

„Én egyébként az egyéves eltolás mellett a kétéves eltolással is számolok. Egész egyszerűen azért, mert a 21-es versenynaptár az annyira készen van és telített, hogy abba belenyúlni szerintem borzasztó nehéz lesz" – tette hozzá.

Legkésőbb április végéig el kell dőlnie mindennek, ugyanis ezt követően már nem lesz idő megtartani a még hátralévő kvalifikációs és klasszifikációs versenyeket.