Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok Cseh László úgy véli, jelenleg nem az a fontos, hogy tudnak-e edzeni – a járvány felülír mindent. A magyar úszó nem érezné helyénvalónak a 2020-as tokiói olimpia megtartását.

„Jó lenne tudni, mi vár ránk, jó lenne, ha tervezhetnénk. A bejelentés fontos szerepet játszhat sokunk életében – mondta Cseh László az nso.hu-nak a 2020-as tokiói olimpia kétséges jövőjével kapcsolatban. – Látva, érzékelve, tapasztalva mindazt, ami a világban történik,

nem érzem helyénvalónak az olimpia megtartását. Azt mondanám neki, ha szeretné elkerülni, hogy még nagyobb baj legyen, tekintsünk el ettől az olimpiától"

– tette hozzá a klasszis úszó.

Cseh László szerint nem kellene megrendezni az olimpiát a jelenlegi helyzetben Fotó: Mudra László - Origo

A jövőjével kapcsolatban elárulta, hogy egyelőre kivár.

„Aggódhatok, vajon mi lesz, gondolkodhatok azon, vajon menjek-e még tovább, ám még semmit sem tudunk az olimpiáról. Ha ez megváltozik, ha reálisan fel tudom mérni a helyzetet, majd meghozom a megfelelő döntést.

Nem lehet a végtelenségig húzni és lebegtetni, vajon lesz-e olimpia vagy sem. Látni kell, hogy felborult a világ rendje,

ha véget ér a járvány, újra kell indítani mindent, de tényleg mindent, pont arra nem lesz tartalék, hogy megrendezzenek egy olimpiát – a világgal kell foglalkozni" – mondta Cseh László.

Hozzátette, ha megrendezik az olimpiát, akkor amit tud, megtesz majd. Azt semmiképpen sem tartja jó ötletnek, hogy az úszókat elzárják a külvilágtól, egyfajta karanténba kerüljünk a felkészülés során, ugyanis emberek ők is. Véleménye szerint ebben a helyzetben lényegtelen is, hogy hogyan készülünk fel az olimpiára, ha lesz egyáltalán.

A teljes interjút ide kattintva olvashatják.