Ausztrál teniszező került karanténba koronavírus-fertőzés gyanúja miatt

Horizontal, Bernard Tomic, tenisz
Bernard Tomic of Australia reacts during his match with compatriot Nick Kyrgios on the second day of the Kooyong Classic tennis tournament in Melbourne on January 9, 2019. (Photo by William WEST / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Az ausztrál teniszező, Bernard Tomic önkéntes karanténba vonult, mivel koronavírusra jellemző tünetek jelentkeztek nála. A Covid19-tesztet még nem végezték el rajta.

A világranglistán jelenleg csak a 200. helyen álló, ám 2016-ban a top20-ban is szereplő teniszező, aki legutóbb Mexikóban vett részt egy tornán, majd Miamiba repült – az utazás során kaphatta el a betegséget – , ott azonban már rosszul érezte magát. Elmondása szerint a vírusra jellemző valamennyi tünetet produkálja.

Bernard Tomic beteg lett Forrás: AFP/William West

„Már kedd óta nem érzem jól magam. Légzési nehézségeim vannak, és az immunrendszerem is teljesen legyengült. Most Miamiban vagyok karanténban, ahogy azt tanácsolták. A tesztet még nem végezték el, de minden tünetem megvan" – mondta a 27 éves játékos.

Az ATP valamennyi versenyét törölte április 20-ig.