Vágólapra másolva!
Az Európa-szerte rohamos ütemben terjedő koronavírus-járvány ellenére is számos sporteseményt megrendeznek a hétvégén Nagy-Britanniában, köztük tömegsport eseményeket is.

Míg a kontinensen szinten kivétel nélkül az összes sporteseményt törölték, vagy elhalasztották, addig a briteknél jószerével csak a labdarúgó-mérkőzéseket nem rendezik meg. És miközben Premier League-játékosok írják ki közösségi oldalaikra, hogy mindenki maradjon otthon, addig, például az úszók ezt nem veszik annyira komolyan.

Az Edinburgh-i nemzetközi versenyen olyan sztárok is rajthoz állnak, mint az olimpiai és nyolcszoros világbajnok, Adam Peaty, aki 100 méter mellen az idei év legjobb eredményét érte el (58.13 másodperc), amit három tizeddel jobb, mint a holland Arno Kamminga eddigi ranglistavezető eredménye volt.

Adam Peaty 50 méter mellen is győzött:

A skót Duncan Scott hazája nemzeti rekordját döntötte meg 50 méter gyorson (22.21 másodperc).

A versenyek ideje alatt 500 főnél több nem tartózkodhat az uszodában, Peaty pedig, aki egyértelműen az esemény legnagyobb sztárja, jó előre jelezte, hogy semmilyen fizikai kontaktusra (kézfogás, pacsi, szelfi készítése) nem lesz hajlandó.

Ugyancsak megrendezik Birminghamben a brit tollaslabda-bajnokságot, és Nemzetközi Pool Biliárd Szövetség (IPA) versenysorozatának bournemouth-i állomását is.

Ezeknél is bátrabb döntés, hogy 6200 indulóval – a szokásos létszám felével ugyan, de – elrajtolt a dél-angliai Bath-ban rendezett félmaraton. A verseny főszervezője szerint minden egészségügyi szabályt és előírást betartottak és betartanak a nap során.