Az úszókapitány a koronavírus-járvány ellenére is megtartaná az országos bajnokságot

HOSSZÚ Katinka; JAKABOS Zsuzsanna
Glasgow, 2019. december 6. A későbbi győztes Hosszú Katinka (b) és a harmadik helyezett Jakabos Zsuzsanna rajtol a 200 méteres pillangóúszás döntőjében a glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2019. december 6-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint mindenképpen meg kellene tartani a március 24-27. között kiírt olimpiai kvalifikációs országos úszóbajnokságot.

A szakember több forgatókönyvet is kidolgozott, de egyedül nem dönthet ebben a témában, vasárnap tárgyal az edzőkkel.

Ezt a véleményemet akkor is fenntartom, ha esetleg a májusi Eb elmarad vagy csúsztatják az olimpiát – mondta a Borsnak Sós. Kiemelte: több alternatív megoldást is kidolgozott. A jelenlegi feltételekkel ugyanis nem lehet megtartani az eseményt, hiszen a Duna Arénában többen vennének részt, mint a kormány által a beltéri rendezvényekre maximált száz fő.

Sós Csaba szerint megoldható a bajnokság megrendezése Forrás: musz.hu

"Az biztos, hogy nézők nem lesznek. Szóba került már, hogy nyitott uszodában tartjuk a versenyt, mert az ötszáz főt nem lépjük át. De az is egy ötlet, hogy a Duna Aréna két medencéjében párhuzamosan zajlana a verseny. Ehhez viszont az kell, hogy két különálló létesítménynek tekintsék a teljesen elszeparált medencéket – fogalmazott a 62 éves szövetségi kapitány.

A melegövi edzőtáborok a napokban érnek véget, az úszók Dél-Afrikából, Törökországból és Thaiföldről érkeznek haza. Bár olyan országokból jönnek, ahonnan nincs beutazási tilalom, az átszállás még okozhat gondot.

"Teljesen elszeparálva készültek a versenyzők, így a vírustól biztonságban voltak, de vannak, akik jelen állás szerint bécsi átszállással érkeznek. Ha karanténba kerülnek, akkor biztosan kihagyják az ob-t. Ezért járatcserén dolgoznak" – zárta Sós.