A tervek szerint megrendezik a tokiói olimpiát a japán miniszterelnök szerint

Novel Coronavirus outbreak  / Japan The 2020 Summer Olympics is scheduled to take place from 24 July Summer Olympics Tokyo 2020 2020 Summer Olympics Games of the XXXII Olympiad OLYMPIC GAMES Olympics The Tokyo Organising Committee of the Olympic and Paral
The logo of the 2020 Tokyo Olympic Games is seen at a concourse in Shinjyuku Ward, Tokyo on March 13, 2020, as the outbreaks of COVID-19 continues to spread in Japan. The issue of the cancellation or postponement of the Tokyo 2020 Olympic Games will be eyed around the world. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Egy nappal szóvivője után Abe Sindzo japán kormányfő is kijelentette, hogy a koronavírus-járvány ellenére a terveknek megfelelően július 24-én elrajtolnak a nyári játékok Tokióban.

"Le fogjuk küzdeni a járvány terjedését, és a tervek szerint, probléma nélkül meg fogjuk rendezni a nyári játékokat" – jelentette ki Abe Sindzo japán miniszterelnök, hozzátéve, hogy a végső döntés, természetesen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, azaz a NOB kezében van, de a rendező ország készen fog állni a feladatra.

A japán kormányfő egy nappal azt követően erősítette meg a szóvivője által elmondottakat, hogy telefonon egyeztetett Donald Trump, amerikai elnökkel.

Abe Sindzo kijelentését árnyalja, hogy csak japánban mintegy 1400 megbetegedést és 28 halálesetet tartanak nyilván, és az olimpia házigzadája korántsem a legfertőzöttebb ország, illetve, hogy a járvány még nem tetőzött a világ nagy részén, így Európában, és Észak- és Dél-Amerikában sem.

A koronavírus-járvány miatt ráadásul egy-két kivételtől (ilyen a szombaton Londonban kezdődő ökölvívó torna) eltekintve az összes sporteseményt törölték világszerte, így bizonytalan ideig számos olimpiai kvalifikációs versenyre sem kerülhet sor.

A japán kormány határozottságában nyilvánvalóan nagy súllyal nyom a latban az a tény, hogy az ország eddig közel 11 milliárd eurónak megfelelő összeget költött el a rendezésre.