Vágólapra másolva!
A férfiak versenyében Johannes Bö, a nőknél Dorothea Wierer is megvédte összetett-világkupa győzelmét a biatlon-világkupa 2019-20-as idényében. Az olasz versenyző lett a svéd Magdalena Forsberg és 2002 után az első, akinek ez sikerült a női mezőnyben.

Hatalmas izgalmak közepette tudta megvédeni Dorothea Wierer a világkupa-címet Kontiolahtiban. Az olasz versenyző az utolsó, üldözéses futam utolsó lövészetében tudta csak bebiztosítani első helyét a trónkövetelő Tiril Eckhoffal szemben.

Dorothea Wierer rendkívül sikeres szezont tudhat maga mögött Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Bár Eckhoff a szezonban hárommal több futamgyőzelmet aratott (7-4), mint olasz riválisa, kiegyensúlyozottságának köszönhetően Wierer lett a jobb alig hét ponttal.

A férfiaknál még ennél is kisebb különbség, két pont döntött Johannes Bö javára a visszavonuló Martin Fourcade-dal szemben.

A férfimezőnyhöz hasonlóan a nőknél is bejelentette pályafutása végét egy legenda.

A finn Kaisa Makarainen háromszoros világkupa-győztesként, 27 futamgyőzelemmel a háta mögött - hazai pályán - fejezhette be karrierjét.

A biatlon-világkupa eredetileg egy héttel később Oslóban ért volna véget, azonban a koronavírus-járvány terjedése átalakította a terveket.