Újra Ormai László nevét viseli a Marczibányi téri asztalitenisz-csarnok

ORMAI László
Ormai László, a Statisztika női szakosztályának legendás vezetője, mesteredző, a Magyar Edzők Társaságának tiszteletbeli elnöke
Vágólapra másolva!
Újra Ormai László, a Statisztika női szakosztályának legendás vezetője nevét viseli a felújítás alatt álló Marczibányi téri asztalitenisz-csarnok.

A mesteredző közelgő 88. születésnapja alkalmából tartott péntek délelőtti névadó ünnepségen Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke emlékeztetett rá, hogy a csarnok évtizedek óta a Statisztika negyvenszeres magyar bajnok és 25-szörös BEK-győztes női csapatának az otthona.

"Nemcsak pingpongosokat és sportolókat, hanem olyan embereket neveltek itt, akik az élet más területén is megállták a helyüket, majd pályafutásuk befejezése után sportvezetőként is fontos pozíciókat töltöttek be" - hangsúlyozta az elnök.

Nátrán Roland kiemelte: az Ormai László vezette Statisztika kiemelkedő eredményeinek kulcsa a sikerekre való folyamatos törekvés, a megalkuvás nélküli munka, és az önkritikus, de jobbra törekvő szemlélet.

Ormai László, a Statisztika női szakosztályának legendás vezetője, mesteredző, a Magyar Edzők Társaságának tiszteletbeli elnöke Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ormai László kifejtette: nagy megtiszteltetés számára, hogy a neve újra felkerült a csarnok falára, ahonnan a felújítás során, 2018 végén vették le.

"Nem is ez a fontos, hanem az a munka, ami a csarnok falai között folyik" - fűzte hozzá a Magyar Edzők Társaságának tiszteletbeli elnöki posztját is betöltő sportvezető. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a Statisztikára jellemző értékrend és módszertan a jövőben is fennmarad, annak ellenére, hogy a Központi Statisztikai Hivatal már bejelentette, hogy nem támogatja tovább a klubot.

"Lehet, hogy a Statisztika megszűnik, de az asztalitenisz itt biztosan megmarad" - jelentette ki Ormai.

Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója az ünnepi alkalomból az 1958-as budapesti asztalitenisz Európa-bajnokság bekeretezett plakátjával ajándékozta meg Ormai Lászlót.
Ezt követően a meghívott vendégek jelentétében leleplezték a csarnok falán elhelyezett névtáblát, amelyen a "Nemzeti Sportközpontok Ormai László Asztalitenisz Csarnok" felirat szerepel.

Nátrán Roland elmondta: a csarnokot összesen 420 millió forintból újítják fel, amelynek következtében modern, európai szintű körülményeket tudnak biztosítani a versenyzőknek. A részleteket illetően az MTI-nek elárulta, hogy az energetikai rendszer korszerűsítéséhez 300 millió forintot biztosított a Nemzeti Sportközpontok a Széchenyi Terv 2020-ból és az Európai Unió kohéziós alapjából, a további 120 milliót pedig a Magyar Asztalitenisz Szövetség állja a sportági infrastrukturális alapból. Ez utóbbiból többek között a vizesblokkokat, a csarnok világítását és burkolatát újítják fel. A munkálatok a tervek szerint idén nyáron fejeződnek be.