Április végéig szünetel a cselgáncs világkupa-sorozat

UNGVÁRI Miklós
Ungvári Miklós (kékben) és az amerikai Liam Wright a férfiak 73 kilogrammos súlycsoportjának küzdelmében a cselgáncs Budapest Grand Prix-n a Papp László-sportarénában 2019. július 13-én
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt április végéig szünetel a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozata.

A nemzetközi szövetség (IJF) tájékoztatása szerint a sportolók utazása egyre kockázatosabb, ezért drasztikus döntésre van szükség "a dzsúdós család védelme érdekében".

Az IJF végrehajtó bizottsága úgy rendelkezett, hogy április 30-ig valamennyi viadalt törli a versenynaptárból. Ennek értelmében nem rendezik meg a jekatyerinburgi Grand Slamet, továbbá a Grand Prix-viadalokat Tbilisziben és Antalyában.

Április végéig szünetel a cselgáncs világkupa-sorozat Forrás: MTI/Czagány Balázs

A cselgáncsozók kvalifikációs sorozata május 25-ig tart, az akkori világranglista alapján áll össze a tokiói résztvevők névsora. Április 30-tól május 25-ig a versenyzők - jelen állás szerint - még a prágai Európa-bajnokságon (május 1-3.) és a bakui Grand Slamen (május 8-10.) gyűjthetnek világranglista-pontokat.

Elhalasztották a japán asztalitenisz World Tour-versenyt is

A koronavírus-járvány miatt elhalasztották az asztalitenisz World Tour-sorozat japán versenyét is, amelyet eredetileg április 21. és 26. között rendeztek volna. A szervezők tájékoztatása szerint a játékosok és a szurkolók egészsége mindennél előrébb való, ezért döntöttek a módosításról.

A Kitakjúsú városában sorra kerülő eseményt egy későbbi, egyelőre nem konkretizált időpontban tartanák meg.