Harmadszorra is összecsap a nehézsúlyú boksz két ásza, Fury és Wilder

Box Horizontal
British boxer Tyson Fury (L) lands a punch on the ear of US boxer Deontay Wilder during their World Boxing Council (WBC) Heavyweight Championship Title boxing match at the MGM Grand Garden Arena in Las Vegas on February 22, 2020. (Photo by Mark RALSTON / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem kell sokáig várni Tyson Fury és Deontay Wilder harmadik profi nehézsúlyú ökölvívó mérkőzésére. A hírek szerint az exvilágbajnok amerikai bokszoló stábja élne a korábban kötött szerződés által biztosított harmadik meccs lehetőségével.

A tervek szerint Tyson Fury, a WBC és a Ring magazin friss világbajnoki övbirtokosa július 18-án, Las Vegasban léphet szorítóba a korábbi első, Deontay Wilder ellen. A két sportolónak két éven belül ez lenne a harmadik harca. A felek először 2018-ban találkoztak, ahol egy óriási meccsen, amelyen a brit bunyós kétszer is padlóra került, végül döntetlen született. A visszavágóra 2020 februárjáig kellett várni, ahol nagy meglepetésre az amerikai bajnok került kétszer a földre, majd a hetedik menetben az edzői stábja bedobta a törölközőt, így elveszítette a WBC világbajnoki övét.

A július 18-ai céldátum azért is érdekes lehet, mert egy héten belül olyan óriások verekednének Las Vegasban, mint Tyson Fury, Deontay Wilder, vagy az UFC hírei szerint Conor McGregor (UFC 252-es gáláján).