Vágólapra másolva!
A világelső Novak Djokovic nyerte a 2,8 millió dollár (849 millió forint) összdíjazású dubaji keménypályás férfi tenisztornát, mivel a szombati döntőben két játszmában felülmúlta Sztefanosz Cicipaszt.

A felek fej fej mellett haladtak a szerb játékos 4:3-as vezetéséig, amikor Djokovic az első bréklehetőségét kihasználta, majd adogatóként lezárta az első játszmát. A folytatásban is Djokovic tudott először fogadóként játékot nyerni, de ekkor a másodikként rangsorolt görög ellenfele azonnal visszabrékelt. A viadal első kiemeltje, aki idén még veretlen, 4:4-nél ismét a legjobbkor brékelt, mert így adogatóként egyetlen játékra került a tornagyőzelemtől, melyet könyörtelenül ki is használt. A találkozó 79 percig tartott.

Novak Djokovic nyerte a dubai tenisztornát Forrás: AFP/Karim Sahib

Djokovic sorozatban 21. mérkőzését nyerte meg - idén egymás után a tizennyolcadikat -, Dubajban pedig ötödször diadalmaskodott, legutóbb 2013-ban sikerült ez neki.

A múlt vasárnap Marseille-ben tornagyőztes Cicipasz Dubajban tavaly is a fináléban kapott ki, akkor a svájci Roger Federer múlta felül.

Djokovic (szerb, 1.)-Cicipasz (görög, 2.) 6:3, 6:4