Megvan Anthony Joshua következő meccsének helye és időpontja

Boxing Saudi Arabia - Andy Ruiz Jr vs Anthony Joshua Sports BOXING
08 December 2019, Saudi Arabia, Diriyah: Britain's professional boxer Anthony Joshua (C) celebrates defeating US-Mexican Andy Ruiz Jr (Not Pictured) in their World Heavyweight Championship contest at the Diriyah Arena. Photo: Oliver Weiken/dpa
Vágólapra másolva!
Pont került a tárgyalások végére, így eldőlt, hogy az egyesített nehézsúlyú világbajnok, Anthony Joshua június 20-án a londoni Tottenham Stadionban védheti meg öveit a bolgár Kubrat Pulev ellenében.

A bolgár már jó ideje az IBF kötelező kihívóa, 2017-ben pedig már majdnem meg is mérkőzött a brit WBA/IBF/WBO világelsővel, azaz Joshuával, ám sérülés miatt kénytelen volt két héttel a meghirdetett időpont előtt lemondani a találkozót, és végül Carlos Takam helyettesítette őt, írja a Profiboksz.hu.

Joshuának Pulev legyőzése esetén még egy kötelezettsége lesz, méghozzá a korábbi vitathatatlan cirkálósúlyú világbajnok, a nehézsúlyúak közép fellépő Olekszandr Uszyk irányába, aki a WBO vonalon várakozik rá. Az ukránnak is lesz addig feladata, május 23-án Derek Chisora ellen kell a kötelek közé lépnie.

Anthony Joshua a nehézsúlyú szervezetek öveivel Andy Ruiz Jr. legyőzését követően, 2019. december 7-n, a szaú-arábiai, Rijádban Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Oliver Weiken

Ha Joshua az Uszyk elleni harcot is sikerrel veszi, akkor akár létre is jöhet majd a WBC-bajnok, Tyson Fury elleni brit csúcsrangadó, amivel kapcsolatban Eddie Hearn, Joshua menedzsere így nyilatkozott:

„Joshuát nem fogja tudni úgy eltiporni, mint Wilderrel tette. AJ annál sokkal erősebb, élesebb, jobb ökölvívó. Nem csak egy jobbegyenesre alapozza magát. Balhorgot, felütéseket is használ, tud belharcolni, vívni, testre támadni. Fury tudja ezeket és leginkább úgy bokszol majd Anthony ellen, ahogy Klitschkoval tette. Nem hinném, hogy AJ veszítene Fury ellen, de egyelőre az esélylatolgatások nem ezt mondják. De ez nem is gond, ő azt szereti inkább, ha nem őt tekintik esélyesnek, akkor sokkal jobban harcol."