A koronavírus miatt lemondta olaszországi edzőtáborát az evezősválogatott

Preil Vivien és Gadányi Zoltána, evezés
Preil Vivien és Gadányi Zoltána a 21., utolsó helyen végzett női kétpárban a Linzben zajló olimpiai kvalifikációs evezős világbajnokságon
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt szerdán lemondta olaszországi edzőtáborát a magyar evezős válogatott.

"A határok még nincsenek lezárva, a fokozottan fertőzött területeken csak át kellene utaznunk, azonban

az edzőtábort három hétre terveztük, ami már fokozott kockázatot jelent,

részben azért, mert hazaérkezésünket követően két hét karanténba kellene vonulniuk a versenyzőinknek, ami felborítaná a felkészülésüket" - mondta Szierer János szövetségi kapitány.

A szövetség (MESZ) MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a magyar versenyzők háromhetes edzőtáborának és válogató versenyeinek hétfőtől a Rómától 80 kilométerre délre, a Tirrén-tenger partján lévő Sabaudia biztosított volna helyszínt. Az elnökség azonban kedden úgy határozott, hogy a 18 kerettag és edzőik a melegvízi edzőtábor helyett hétfőtől a Maty-éren folytatják a felkészülést az olimpiai pótkvalifikációs versenyekre.

Szegeden folytatják a felkészülést a magyar evezősök Forrás: Magyar Evezős Szövetség

- mondta a szakvezető.

A Molnár Zoltán edző vezetésével készülő Gadányi Zoltána és Preil Vivien, valamint az egypárevezős Pétervári-Molnár Bendegúz már vasárnap elutazott Sabaudiába, ők a MESZ elnökségének döntése alapján hazatértek, és ugyancsak Szegeden folytatják a felkészülést. Saját döntés alapján viszont továbbra is Sabaudiában készül egy héten át a paralimpiai részvételt megcélzó Pető Zsolt, aki Nagy Gábor para-szakág vezetővel tartózkodik Olaszországban.

A magyar evezősök még nem szereztek olimpiai kvótát,

így április végén az európai pótkvalifikációs, majd májusban Luzernben a végső regattán harcolhatják ki a tokiói részvételt.