Vágólapra másolva!
Két év múlva csapatban olimpiai aranyérmet nyerne, és még a 2030-as téli ötkarikás játékokon is indulna a síugró Kaszaj Noriaki.

"Nem lesz könnyű, de mindent megteszek, hogy a csapat tagja legyek. Az álmom válna valóra, ha aranyérmet nyerhetnék szeretett tanítványommal, Kobajasi Rjojuval" - utalt 23 éves honfitársára a lengyel Super Expressnek nyilatkozva a legendás japán sportoló. A kétszeres olimpiai ezüstérmes Kaszaj a jelenlegi világkupa-sorozatban még nem szerzett pontot.
A most 47 esztendős síugró 1992 óta minden téli olimpián részt vett, és nem csak a 2022-es pekingi játékokra gondol: 50 éves koráig mindenképp folytatni kívánja pályafutását, sőt, amennyiben lakhelyén, Szapporóban rendeznék a 2030-as téli olimpiát, azon is indulni szeretne.

A mindig mosolygós japán legenda Forrás: AFP/Samuel Kubani

Honfitársa, az 53. születésnapját épp szerdán (ma) ünneplő labdarúgó, Miura Kazujosi 35. profi szezonját tölti. A "Kazu királynak" becézett Miura jelenleg a japán másodosztályban szereplő Jokohama FC játékosa, legutóbb novemberben csereként négy percre lépett pályára.
Arra a kérdésre, motiválja-e, hogy túlszárnyalja Miurát, Kaszaj azt felelte: erre nem gondol, azonban

addig szeretne versenyezni szeretett sportágában, amíg tud, márpedig nem érzi, hogy gyengülne fizikai állapota.

A tíz év múlva esedékes téli játékok helyszínkijelölésének időpontját még nem tűzte ki a NOB. Jelenleg azt lehet tudni, hogy Szapporo mellett Salt Lake City, Lillehammer és Barcelona fontolgatja a pályázást.