Elmaradhat a dél-koreai rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság a koronavírus terjedése miatt

Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Rövidpályás gyorskorcsolya Eb, Debrecen
Debrecen, 2020. január 26. Liu Shaolin Sándor (b) és testvére, Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres számának elődöntője után a debreceni Főnix Csarnokban 2020. január 26-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A dél-koreai szervezők a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) állásfoglalását várják, hogy kiderüljön, megrendezhetik-e a március 13-15. között kiírt szöuli rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságot.

A koreai szövetség (KSU) folyamatosan tájékoztatja a nemzetközi szervezetet, de a koronavírus terjedése miatt több mint kétséges a világbajnokság megrendezése, írja a Yonhap koreai hírügynökség.

"Szoros együttműködésben vagyunk az ISU-val a világbajnokság megrendezése kapcsán. A nemzetközi szövetség mondja ki a végső szót ez ügyben, eddig még nem kaptunk pontos választ" – idézi a hírügynökség a KSU egyik vezető munkatársát.

Dél-Koreában óriási esemény lett volna a világbajnokság, miután az ország a sportág vezető hatalma, 108 arany-, 79 ezüst- és 67 bronzérmével pedig a vb-k történetének legeredményesebb nemzete.

A short track világbajnokságnak otthont adó Mokdong Jégcsarnokban legutóbb február 4-9. között rendeztek világversenyt, amikor a műkorcsolyázók Négy Kontinens viadalára került sor, amit már beárnyékolt a koronavírus-járvány kitörése. A versenyre kilátogató nézőknek maszkot kellett viselniük, valamint egy egészségügyi kérdőívet is ki kellett tölteniük, a szervezők pedig a testhőmérsékletet figyelő kamerákat szereltek fel a csarnokban, hogy kiszűrjék az esetleges betegeket.