Perceken belül ketten is megcsinálták, ami 38 évig senkinek sem sikerült - videó

Utah v UCLA GettyImageRank3 SPORT GYMNASTICS
LOS ANGELES, CALIFORNIA - FEBRUARY 23: UCLA's Grace Glenn reacts after competing on beam during a meet against the Utah Utes at Pauley Pavilion on February 23, 2020 in Los Angeles, California. Katharine Lotze/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az amerikai egyetemi bajnokság (NCAA) történetében elsőként hajtott végre egy tornász tökéletes gerendagyakorlatot. Pár perc elteltével egy másik tornász megismételte a bravúrt.

Az egyetemi bajnokság vasárnapi fordulójában az UCLA (University of California Los Angeles) negyedéves szerspecialistája, Grace Glenn kapott 10 pontot – ilyenre a sportág 1982 óta íródó NCAA-történetében korábban még nem volt példa, pedig jónéhány olimpiai bajnok kikerült már innen.

Mint azt az ESPN amerikai sportoldal kiemeli a szezonban már több 9,5-es és 9,75-os gyakorlatot is bemutató Glenn a Los Angeles-iek első tornásza volt gerendán, és több mint jól viselte az ezzel járó feszültséget. A pontozók pedig annak ellenére adták meg neki a 10 pontot, hogy a tornasport legmagasabb pontszámát csak kivételes esetekben szokták az adott szeren elsőként bemutatott gyakorlatra oda adni.

A bravúrok azonban itt nem értek véget, ugyanis a rivális Utah Egyetem első évese, Abbey Paulson is bemutatott egy hibátlan, a pontozóknál ugyancsak 10 pontot érő gerendagyakorlatot.

A két egyetem összecsapását minimális, öt század pontos különbséggel nyerte a Utah 198.075-198.025-re.