Vágólapra másolva!
Balázs Attila a riói ATP-500-as teniszversenyen való menetelésének köszönhetően jövő héttől várhatóan a Top100-ban találja magát. Két hónapja Noszály Sándor is segíti a felkészülését.

A főtábla második körében az uruguayi salakspecialista, Pablo Cuevas 6:4, 6:3-as bravúros legyőzésével Balázs a jelenlegi számítások szerint jövő hétfőn már a Top100-ban találja magát a világranglistán.

1990 óta, vagyis az elmúlt 30 évben a 31 éves budapesti teniszező lesz Noszály Sándor, Sávolt Attila és Fucsovics Márton után mindössze a negyedik magyar férfi játékos, aki be tud törni a legjobb százba. Utóbbival karöltve pedig olyan most fordul elő először, hogy egyszerre két férfi teniszezőnk is az elitmezőny tagja legyen.

Balázs Attila kiváló formában van Forrás: AFP/BELGA/Eric Lalmand

Balázs szárnyalása tavaly márciusban kezdődött Szendrei Dániel edző irányítása mellett, aztán idén csatlakozott az edzői csapathoz Noszály is – vagy ahogy a tévéből sokan ismerik, a Nagy Ő –, aki mellett még összeszedettebb lett – írja a Bors.

„Noszály jelenléte stabilitást hozott a játékába, érezhető, hogy sok hasznos tanáccsal tudja őt segíteni. Nagyon örülök, hogy Attila karrierje felfelé ível" – árulta el a lapnak Köves Gábor, a magyar férfi teniszválogatott szövetségi kapitánya.