A koronavírus miatt a birkózók olimpiai selejtezője is új helyszínt kapott

Wrestling World Championships / WW 57kg Olympic Tokyo Olympics S SPO sports, birkózás, kína
na helyett Kirgizisztánban lesz a birkózók ázsiai olimpiai kvalifikációs versenye
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt a kínai Hszian helyett a kirgizisztáni Biskekben rendezik a tokiói olimpia ázsiai kvalifikációs versenyét a Nemzetközi Birkózó Szövetség csütörtöki döntése értelmében.

"Örülünk, hogy kirgiz kormány és szövetség képes volt beugrani helyettesként erre a fontos eseményre - mondta Nenad Lalovic elnök. - Nem ideális új helyszínt találni időben ilyen közel a versenyhez, de gondolnunk kellett a versenyzők egészségére".

A március 27. és 29. között sorra kerülő eseményen ott lehetnek a kínai birkózók, ugyanis Belgrádon keresztül érkeznek majd Biskekbe, a szerb fővárosban pedig karanténba kerülnek, de már elindulás előtt is komoly orvosi vizsgálaton esnek majd át.

na helyett Kirgizisztánban lesz a birkózók ázsiai olimpiai kvalifikációs versenye Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Ken Satomi

Áprilisban ugyancsak Hszianban rendeztek volna egy 115 ezer euró összdíjazású női tenisztornát, amelynek elhalasztását szintén csütörtökön jelentették be.

A nemzetközi sportszövetségeket és nagyszabású sportesemények szervezőit tömörítő ernyőszervezet, a SportAccord Pekingbe tervezett tárgyalását szintén áthelyezte, méghozzá a svájci Lausanne-ba, ahol április 19. és 24. között üléseznek majd.

A koronavírus-járvány december közepe óta tombol Kínában. A legfrissebb adatok szerint Kína szárazföldi részén 74 185 embert fertőzött meg, és 2004 életet követelt. A szárazföldi Kínán kívül hatan haltak meg a betegségben.