Majoros és Madarász is kiesett egyesben a World Tour-versenyen

Majoros Bence,asztalitenisz, pingpong
Budapest, 2016. október 18. Majoros Bence adogat a máltai Gabriel Grixti ellen az asztalitenisz Európa-bajnokság férfi versenyének selejtezőjében a fővárosi Tüskecsarnokban 2016. október 18-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Majoros Bence és Madarász Dóra is kikapott egyesben a főtábla nyitófordulójában a BOK Csarnokban zajló asztalitenisz World Tour-versenyen.

Madarász a holland Britt Eerlanddal csapott össze, akinek remek formáját mutatja, hogy két hete, az Európa Top 16-bajnokságon döntőt játszott. Hamar megmutatta, hogy az az eredmény nem a véletlen műve volt, az első két szettet pillanatok alatt besöpörte, miközben a világranglistán 66. magyar mindössze hat pontot tudott gyűjteni. A folytatásban Madarász megpróbált agresszívebb lenni, s úgy tűnt, ez kifizetődik, Eerland (47.) azonban 7-7-nél utolérte őt, fordított, 3-0-s előnybe került, innen pedig már nem volt visszaút a hazai játékos számára.

Majoros (70.) ellenfele a nála 22 hellyel előkelőbben rangsorolt és 18 évvel idősebb, 40 esztendős Panagiotisz Jonisz volt. A magyar pingpongos az első két szettben remekül alkalmazkodott görög riválisa védekező stílusához, a folytatásban azonban csökkent a koncentrációja, s a kétjátszmás előnyből hamar játszmahátrány lett. A rutinos Jonisz pedig 3-2 után már nem engedte ki a kezéből a mérkőzést.

Majoros Bence kikapott Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Ellenfelem Európa-klasszis játékos, én pedig még nem tudom könnyedén, higgadtan megverni a védőket - nyilatkozott Majoros. - Az első két szett után elkezdtem fáradni, ő pedig egyre jobban belejött a játékba. Nagyon sok munkámba került megnyerni egy-egy pontot, míg én könnyű pontokat ajándékoztam neki. Próbáltam variálni a játékomat, de ez technikailag, összpontosításban és fizikailag is nagyon nehéz, ebben a meccsben most ennyi volt. A közönség buzdítását mindenesetre nagyon köszönöm!"

A 170 ezer dollár összdíjazású budapesti tornán, amely vasárnapig tart, ötven ország 309 játékosa szerepel. Magyar részről már csak az Ecseki Nándor, Szudi Ádám páros van versenyben, amely pénteken délelőtt folytatja szereplését a negyeddöntőben.

Eredmények:
férfi egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Panagiotisz Jonisz (görög)-Majoros Bence (16.) 4-2 (-8, -10, 2, 6, 12, 6)
női egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Britt Eerland (holland)-Madarász Dóra (16.) 4-0 (3, 3, 7, 6)
korábban:
férfi páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Ecseki Nándor, Szudi Ádám (4.)-Anton Kallberg, Elias Ranefur (svéd) 3-1 (5, -13, 12, 10)
női páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Shao Jieni, Yu Fu (portugál) - Madarász Dóra, Pergel Szandra (5.) 3-2 (6, -9, 11, -7, 8)
vegyes páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Sharath Kamal Achanta, Manika Batra (indiai)-Szudi, Pergel (5.) 3-2 (8, -9, -6, 9, 7)