Roger Federer maratoni pihenéssel készül a Roland Garrosra

TENNIS - ROLAND GARROS 2015 - DAY 10 2015 CLAY COURT France FRENCH OPEN GRAND CHELEM GRAND SLAM INTERNATIONAUX DE FRANCE JUIN JUNE Paris ROLAND GARROS SPORT TENNIS TERRE BATTUE SQUARE FORMAT
Roger Federer of Switzerland during the Roland Garros 2015, French Tennis Open Day 10 on June 2, 2015 at the Roland Garros stadium in Paris, France. Photo Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
Roger Federer csak a Roland Garroson indul az idei salakpályás szezonban - mondta a Reuters hírügynökségnek a svájci teniszező menedzsere.

A volt világelső 2017-ben és 2018-ban a teljes salakos idényt kihagyta, tavaly pedig mindössze két tornán indult, mielőtt megérkezett Párizsba. A mostani hírek arról szóltak, hogy a madridi és római viadalt szánja felkészülésnek a francia nyílt bajnokságra, de menedzsere, Tony Godsick ezt cáfolta.

- mondta Godsick.

Roger Federer csak a Garroson indul a salakszezon alatt Forrás: DPPI/Backpage Images

A 38 éves Federer az elmúlt években drasztikusan csökkentette azon versenyek számát, amelyeken elindul, hogy megpróbálja elnyújtani a karrierjét. Ennek jegyében például az idei Australian Open előtt - sok riválisával ellentétben - nem vett részt az ATP-kupán, inkább a családjával töltötte az időt, mielőtt megkezdte 22. idényét az ATP körversenyen.

Ausztráliában ezzel együtt az elődöntőig jutott, csak a későbbi győztes Novak Djokovic tudta megállítani.

A svájci sztár 20-szoros Grand Slam-győztes - Párizsban egyszer, 2009-ben nyert -, legutóbb 2018-ban, Melbourne-ben emelhetett magasba GS-trófeát.
Menedzsere szerint az utolsó tornája a március végén-április elején esedékes miami viadal lesz, majd hosszú pihenő után érkezik meg a Roland Garrosra, amely május 24-én kezdődik.