Vágólapra másolva!
Fallon Sherrock, a PDC-világbajnokságon történelmi győzelmeket szerzett decemberben, ezúttal a Premier League-ben került nagyon közel a sikerhez.

A jelenlegi legjobb női versenyzőnek számító Fallon Sherrock a háromszoros BDO-világbajnok Glen Durrant ellen ért el egy döntetlent a Premier League-ben, ahol ez volt az első meccse, két hónappal azután, hogy első nőként meccset tudott nyerni a PDC világbajnokságán.

Fallon Sherrock Forrás: USA Today

Sherrock brékelni tudott a hetedik legben, 6-5-ös előnynél ő kezdte az utolsó leget, de végül nem tudta befejezni a meccset, 6-6-os döntetlen lett a vége. A 25 éves versenyző a vb-n elért jó eredményének köszönhetően játszhat amolyan beugróként a PL-ben, ahol a legutóbbi tíz ilyen státuszú versenyző közül senki sem tudott meccset nyerni.

"Minden percét élveztem, nagyon boldog vagyok, hogy újra a legjobbak között lehettem. Nem is jutok szóhoz, köszönöm mindenkinek a támogatást. Új lehetőségek nyílnak előttem, ezeknek pedig nagyon örülök" - mondta a meccse után.

Összesen kilenc kihívó léphet a tábla elé a Premier League-ben egy-egy állandó versenyző ellen, és pontokat nem gyűjtenek, de az eredményeik alapján részesülnek a pénzdíjból.

Két kör után már csak a világbajnok Michael van Gerwen hibátlan, ő ezúttal 7-1-re verte Daryl Gurneyt.

Eredmények:
Rob Cross-Nathan Aspinall 7-5
Gerwyn Price-Michael Smith 6-6
Gary Anderson-Peter Wright 6-6
Glen Durrant-Fallon Sherrock (challenger) 6-6
Daryl Gurney-Michael van Gerwen 1-7