Tyson Fury korábbi edzője szerint Wilder testsúlya döntheti el a csatát

WBC Heavyweight Championship in California California Los Angeles december 2018 Staples Center Tyson Fury Deontay Wilder WBC Heavyweight Championship
LOS ANGELES, USA - DECEMBER 01: Tyson Fury (L) in action against Deontay Wilder (R) during the 12th round of WBC Heavyweight Championship at the Staples Center in Los Angeles, California on December 01, 2018. Philip Pacheco / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Nagybátyja és korábbi edzője, Peter Fury szerint Tyson Fury sokat profitálhat abból, ha ellenfele, a WBC bajnok Deontay Wilder a február 22-én esedékes visszavágóra olyan alacsony testsúllyal mér be, mint a legutóbbi mérkőzésükön, amikor is mindössze 96 kilogrammot mutatott alatta a mérleg.

A veretlen amerikai edzője egyébként azt szeretné, ha Wilder 100 kilogramm körül lenne a meccsen, viszont ha ez nem valósul meg, akkor Peter Fury szerint a brit kihívónál lesz némi előny - írja a profiboksz.hu.

Wilder testsúlya döntő lehet a Wilder elleni meccsen Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Philip Pacheco

„Ha Wilder olyan tömeget hoz, mint az utolsó meccsén, akkor ez kedvező lesz Tyson számára. Szerintem Wilder túlzottan könnyű volt azon a mérkőzésen. Ha Tyson a meccs elején el tudja kerülni a problémákat, közel lép és kibillentgeti az egyensúlyából, akkor Wildernek akkor nem marad energiája ahhoz, hogy belevigye az erejét az ütésekbe. Bele kell vinni a bunyóba, elvenni az energiáit, főleg a meccs második felében. Ki kell használnia a testtömegét, a méretét, az erejét, főleg ha Wilder annyira könnyű lesz, mint legutóbb. Szerintem legutóbb itt hibázott, hogy minden menetben ugyanazt csinálta, holott az ütközet második felében el kellett volna kezdeni kiaknázni a fizikai fölényét. Lehet, hogy rondán néz ki kívülről, de akkor is leszívja vele Wilder erejét."