Rédli András hatodik lett a vívó-világkupasorozat vancouveri állomásán

Vívó VB 2019, Budapest, Rédli
Vágólapra másolva!
A magyarok közül Rédli András szerepelt a legjobban a férfi párbajtőrözők vancouveri világkupa-versenyén, melyen a negyeddöntőig jutva a hatodik helyen végzett.

A világbajnoki címvédő Siklósi Gergely, aki a legutóbbi, németországi versenyen győzött, ezúttal a nyolcaddöntőben esett ki, és kilencedikként zárt.

Az egyéniben 2014-ben Európa-bajnok, 2017-ben vb-bronzérmes Rédli a kanadai viadalon a 64-es táblán előbb 10-9-re legyőzte az orosz Pavel Szuhovot, majd 15-9-cel lépett túl a perui Eduardo Garcián és a japán Minobe Kazujaszun. A magyar párbajtőrözőt az ukrán Gogdan Nyikisin állította meg a negyeddöntőben 8-6-os asszóval.

Rédli András nagyszerűen vívott a kanadai versenyen Fotó: Csudai Sándor - Origo

Siklósi a legjobb 16 között a londoni olimpia aranyérmesétől, a venezuelai Rubén Limardo Gascontól kapott ki 15-8-ra.

A főtáblára még három magyar került fel a 200 fős mezőnyben: Koch Máté a legjobb 32-ig jutott, Nagy Dávid és Berta Dániel pedig az első fordulóban kapott ki.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója kiemeli, hogy magyar idő szerint vasárnap kora este kezdődik az utolsó előtti olimpiai kvalifikációs csapatverseny, melyen nagyon fontos a jó szereplés. A Rédli, Siklósi, Berta, Andrásfi Tibor összeállítású válogatott Heidenheimben győzött és ezúttal is kiemelkedő eredményre lenne szüksége ahhoz, hogy kedvező helyzetből várja az utolsó, Buenos Aires-i állomást.