Megvan, mikor térne vissza a vb-bronzérmes Baji Balázs

16th IAAF World Athletics Championships London 2017 - Day 4 110 110 meter 2017 7 ATHLETICS Balázs BAJI Day 4 England France Garfield DARIEN Jamaica Keywords Omar MCLEOD Photography UK World Athletics Championships august CHAMPIONSHIP FINAL hungary hurdles
Omar MCLEOD, Jamaica,Balázs BAJI, Hungary, Garfield DARIEN, France, during 110 meter hurdles final in London on August 7, 2017 at the 2017 IAAF World Championships athletics. (Photo by Ulrik Pedersen/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Ha le tud futni egy 60 gátat az ob-n, az neki már egy óriási győzelem lesz - mondta Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó, aki tavalyi sérülése után a fedettpályás országos bajnokságon térne vissza.

Az atléta térdét és combját is műteni kellett, majd felépülését csonthártyagyulladás hátráltatta.
"Még nem mondanám százszázalékosnak az állapotom, de már közel vagyok hozzá" - fogalmazott az M4 Sport Sporthíradójában Baji Balázs.
Hozzátette, még nem teljesen biztos, hogy rajthoz tud állni a február 23-ai ob-n, de nagyon bizakodó.

- jelentette ki.

Baji célja a fedettpályás idény után az olimpiai szint teljesítése 110 m gáton (13.32 mp), amit "nagyon-nagyon keménynek" nevezett.
"Még csúcsformában sem futottam sokszor ezen belül. De nemcsak ez az egy útja van a kijutásnak, a világranglistán keresztül is ki lehet kerülni. Természetesen az a célunk, hogy megfussam a szintet, de ha nem sikerül, egy stabil, jó formával akkor is ki lehet jutni az olimpiára." - mondta Baji Balázs.