Munkacsoportot állítottak fel a tokiói szervezők a koronavírus miatt

Five-ring emblem for Tokyo 2020 Olympics Tokyo Olympics Summer Olympics Tokyo 2020 2020 Summer Olympics Games of the XXXII Olympiad OLYMPIC GAMES Olympics The Tokyo Organising Committee of the Olympic and Paralympic Ga Momentum feeling utilize build stren
Megérkezett Tokióba az olimpiai ötkarika
Vágólapra másolva!
A közegészségügyi hatóságokkal együttműködő munkacsoportot állítottak fel a nyári tokiói olimpia és paralimpiai szervezői a koronavírus-járvány miatt.

Az ötkarikás játékok szervezőinek vezetője, Muto Tosiro csütörtökön jelentette be, hogy a munkacsoportot ő irányítja, és az első ülést kedden tartották. A testület tagjai pénteken ismét tárgyalóasztalhoz ülnek. Muto hozzátette, ígéretet tud tenni arra, hogy az olimpiát és a paralimpiát "az előzetes terveknek megfelelően" megrendezik.

Abe Sindzó japán miniszterelnök hétfőn közölte: a kormány szoros együttműködésben az illetékes szervezetekkel mindent elkövet azért, hogy a koronavírus-járvány ne veszélyeztesse a nyári eseményeket.

Minden a tervek szerint halad Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Shohei Izumi

A házigazdák és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerdán hangsúlyozta, nincs olyan terv, amely a játékok törlésére vonatkozna. Néhány kvalifikációs versenyt ugyanakkor elhalasztottak vagy lemondtak, illetve például a Nancsingba tervezett női futballselejtezőt Sydneybe helyezték át, női kézilabdában pedig Kína helyett Kazahsztán szerepel majd márciusban Győrben, a magyarok csoportjában.

Az olimpiát július 24. és augusztus 9., míg a paralimpiát augusztus 25. és szeptember 6. között rendezik Tokióban.

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus áldozatainak száma csütörtökre megközelítette az 500-at, a halálesetek több mint 97 százaléka továbbra is a járvány gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartományra korlátozódik.