Hivatalosan elmarad a magyarországi WTA-tenisztorna

Horizontal
Hungarian Timea Babos (L) celebrates her victory over Czech Lucie Safarova (not pictured) with U.S. member of the International Tennis Hall of Fame, Monica Seles after the final of the WTA Hungarian Open Ladies' tennis tournament in Budapest on February 26, 2017. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
A női versenyekért felelős szervezet, a WTA hivatalos közleményben tudatta, hogy elmarad a február 17. és 23. között először Budapestre, majd Debrecenbe tervezett verseny.

A WTA azt állítja, a helyszínnel kapcsolatos váratlan problémák miatt nem lehet megrendezni az eseményt: a szervezet úgy tudta, szabad lesz a Főnix Csarnok a szükséges időpontban, és csak a múlt héten kapott információt arról, hogy a debreceni helyszínt már lefoglalta egy másik rendezvény.

A tervek szerint a versenyzőknek korábban alternatívákat ajánló WTA a dubai premiertorna főtáblás és selejtezős létszámát növeli meg annak érdekében, hogy a pórul járt teniszezők elindulhassanak.

Hivatalosan elmarad a magyarországi WTA-tenisztorna Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A jogtulajdonos IMG és a Magyar Teniszszövetség szerződése a tavalyi verseny végén lejárt, ám az amerikai cég úgy döntött, 2020-ban is nálunk szeretné megrendezni az eseményt. Az eddigi helyszínt, a BOK Csarnokot az asztaliteniszezők foglalták el, Győr kézilabda-mérkőzésekkel van tele, a debreceni Főnixben pedig ugyancsak más rendezvényeket tartanak abban az időszakban.

Bár a honi szakszövetségnek valószínűleg anyagi felelőssége nincs az ügyben, sportpolitikai mindenképpen, hiszen az MTSZ főtitkára, Richter Attila, a HLO korábbi versenyigazgatója érdeklődött például az Audi Aréna és a Főnix Csarnok üzemeltetőinél.

A WTA közben úgy engedte nevezni a női teniszezőket, hogy még nem volt helyszín, illetve úgy változtatta meg a hivatalos honlapján Budapestet Debrecenre, hogy a szabályoknak egyedüliként megfelelő Főnix Csarnokkal semmiféle szerződése nem volt az IMG-nek, a WTA-nak vagy a Magyar Teniszszövetségnek.

(forrás: nso.hu)