Társoldalunk:

Hivatalosan elmarad a magyarországi WTA-tenisztorna

2020.02.01. 11:41

A női versenyekért felelős szervezet, a WTA hivatalos közleményben tudatta, hogy elmarad a február 17. és 23. között először Budapestre, majd Debrecenbe tervezett verseny.

A WTA azt állítja, a helyszínnel kapcsolatos váratlan problémák miatt nem lehet megrendezni az eseményt: a szervezet úgy tudta, szabad lesz a Főnix Csarnok a szükséges időpontban, és csak a múlt héten kapott információt arról, hogy a debreceni helyszínt már lefoglalta egy másik rendezvény.

A tervek szerint a versenyzőknek korábban alternatívákat ajánló WTA a dubai premiertorna főtáblás és selejtezős létszámát növeli meg annak érdekében, hogy a pórul járt teniszezők elindulhassanak.

Hivatalosan elmarad a magyarországi WTA-tenisztornaForrás: AFP/Attila Kisbenedek

A jogtulajdonos IMG és a Magyar Teniszszövetség szerződése a tavalyi verseny végén lejárt, ám az amerikai cég úgy döntött, 2020-ban is nálunk szeretné megrendezni az eseményt. Az eddigi helyszínt, a BOK Csarnokot az asztaliteniszezők foglalták el, Győr kézilabda-mérkőzésekkel van tele, a debreceni Főnixben pedig ugyancsak más rendezvényeket tartanak abban az időszakban.

Bár a honi szakszövetségnek valószínűleg anyagi felelőssége nincs az ügyben, sportpolitikai mindenképpen, hiszen az MTSZ főtitkára, Richter Attila, a HLO korábbi versenyigazgatója érdeklődött például az Audi Aréna és a Főnix Csarnok üzemeltetőinél.

A WTA közben úgy engedte nevezni a női teniszezőket, hogy még nem volt helyszín, illetve úgy változtatta meg a hivatalos honlapján Budapestet Debrecenre, hogy a szabályoknak egyedüliként megfelelő Főnix Csarnokkal semmiféle szerződése nem volt az IMG-nek, a WTA-nak vagy a Magyar Teniszszövetségnek.

(forrás: nso.hu)