Babos Tímeáék elképesztően sima döntőben nyerték meg az Australian Opent

Horizontal
Hungary's Timea Babos (L) and France's Kristina Mladenovic lift a winning trophy after beating Taiwan's Hsieh Su-wei and Czech Republic's Barbora Strycova during the women's doubles final on day twelve of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 31, 2020. (Photo by DAVID GRAY / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
Vágólapra másolva!
A vártnál sokkal simábban, 6:2, 6:1-re győzött a második helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros az első helyen rangsorolt Hszie Szu-vej, Barbora Strycova kettős ellen az Australian Open fináléjában, így szettveszteség nélkül nyerte meg az egység a harmadik Grand Slam tornáját.

Egyértelműen a világ két legjobb női párosa játszotta a 2020-as Australian Open döntőjét. A Hszie Szu-vej, Barbora Strycova tajvani-cseh kettős első kiemeltként, szettveszteség nélkül abszolválta az idáig vezető utat, de ugyanezt elmondhatta magáról a második kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros is. A két egység legutóbb a világbajnoki döntőben találkozott,

ott Babosék nagyon simán, mindössze négy játékot engedélyezve nyertek,

előtte Wimbledonban viszont Strycováék örülhettek a fináléban.

Nem is kezdődhetett volna jobban a mérkőzés a magyar-francia páros számára, amely rögtön az első játékban elvette Strycova adogatását. A második már kevésbé alakult jól, Babos Tímea szervált, de az első kiemelt kettős két bréklabdához jutott. Ezeket Babos kemény szerváival és Mladenovic jó röptejátékával sikerült hárítani, a gémet pedig Babos parádés fonák keresztje zárta le.

Remekül kezdett a magyar-francia páros Forrás: AFP/Greg Wood

Következett a tajvani szervajátéka, és Babosék itt is 15:30-as előnyre tettek szert, de innen már csak Hszieék szereztek pontot, ezzel visszajöttek 2:1-re, de a brékelőny még megvolt.

Mladenovic szerválhatott, és bár hamar elhúzott 40:0-ra a magyar-francia egység, az ellenfél innen jutott el bréklabdákig, amik közül a másodikat meg is csinálták a francia hibája után.

Nem esett kétségbe a világbajnok páros, Strycovát megint brékelték, köszönhetőn Mladenovic jó returnjeinek és Babos pontos játékának a hálónál.

A magyar teniszező szervagémje is hasonlóan alakult az előzőhöz, 15:40-nél két bréklabdát kellett hárítaniuk, ami sikerült, aztán később még egyet, de két tökéletes szervával (az első ász volt) megalapozva összejött a fordítás, vért izzadva vezetett 4:2-re a vb-címvédő.

Ettől aztán a lendület is megjött, Hszie adogatását semmire vette el a 2018-as bajnok páros, ezzel kettős brékelőnyt épített ki. Mladenovic is összerakta a szerváját, 40:15-nél két szettlabdája volt a duónak, amelyek közül a másodikat beütötte a francia játékos, egy-egy megingástól eltekintve remek játékkal hozta a szettet a páros 6:2-re.

Hszie szerváival indult a második játszma, és bár 0:30-ig, majd a bréklabdáig jól alakult a gém, de az első kiemelt kettős meg tudta fordítani. Babos Tímea viszont ezúttal simán tudta hozni a saját adogatójátékát, majd jött az első brék, Strycováék a negyedik fogadóelőnyt már nem tudták hárítani. Ezután Mladenovic is magabiztosan adogatott, zsinórban három játékot hozott a magyar-francia páros. A tajvani adogatását is sikerült elvenni, 4:1-es vezetésnél is dupla brékelőnynél egyre közelebb volt a serleg.

Érkezett Babos Tímea szerválni, és különösebb nehézségek nélkül hozta is, 5:1, ez már a siker kapuja volt.

Strycova a meccsben maradásért adogatott, de Babosék nyerték az első pontot a döntő legszebb labdamenete után. 15:40-nél két brék-, meccs- és bajnoki labdához jutott a 2018-as győztes páros, és rögtön az elsőt sikerült beütni, ezzel az elképesztően magabiztos játékkal,

6:2, 6:1-re győzött a Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős,

és a harmadik Grand Slam-győzelmét ünnepelheti, ezek közül a másodikat az Australian Openen!