Vágólapra másolva!
A tenisz világa is megrendülten és szomorúan reagált a vasárnap elhunyt Kobe Bryant halálhírére. A kosárlabda történetének egyik legnagyobb alakja helikopter-balesetben vesztette életét 41 évesen.

"Őszintén gyászolok. Kobe a mentorom és a barátom volt. Te és a lányod a szívünkben éltek tovább örökké" - írta a Twitteren Novak Djokovic, az Australian Open címvédője.

A világelső Rafael Nadal úgy fogalmazott: "Ma korán arra a szörnyű hírre ébredtem, hogy a világ egyik legnagyobb sportolója elhunyt. Sokkot kaptam."

Nick Kyrgios sírva, Kobe Bryant-mezben vonult a pályára a világelső Rafael Nadal ellen az Australian Openen.

Rajtuk kívül több teniszező, köztük a Melbourne-ben 2014-ben győztes Stan Wawrinka, a kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitova, a tinédzser tehetség, Cori Gauff és a korábbi világklasszis, Marija Sarapova is szomorúan reagált a tragédia hírére és együttérzését fejezte ki a hozzátartozóknak.

"Szörnyen szomorú" - írta a legendás Rod Laver. "Nyugodj békében, Bryant. Túl fiatalon."

A többek között Kobe Bryantet és 13 éves lányát, Giannát szállító helikopter Los Angeles közelében zuhant le. A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl.