A fiatal magyar sportlövő jobbat lőtt a világcsúcsnál légpuskában

Pekler Zalán három tizedre volt a légpuska-világkupa döntőjétől
Vágólapra másolva!
Pekler Zalán kiválóan szerepelt a müncheni H&N kupán, ahol a jelenlegi világcsúcsnál és vele együtt természetesen a legjobb magyar eredménynél is jobbat lőtt légpuskában. 637.1 körös eredménye Péni István korábbi, 633.9-es magyar rekordját is átadta a múltnak. A 19 éves sportoló végül a második helyen végzett a versenyen.

A jelenlegi szabályok szerint világcsúcsot csak világversenyen lehet elérni (olimpia, vb, vk és Eb), így továbbra is Sidi Péteré a világrekord 633.5 körrel, amelyet még 2013 májusában ért el.

A komáromi születésű sportlövő így nyilatkozott a fantasztikus teljesítményét követően: "Jó formában voltam az utóbbi hetekben, és ez mára csúcsosodott ki. Persze nekem is meglepetés volt ez az eredmény, ilyet aligha várhattam magamtól.

Sajnálom, hogy a hazai válogatók alapján a wroclawi Eb-n csak a juniorok között indulhatok, így ott nem lesz lehetőségem harcba szállni az olimpiai kvótáért.

De még nem adtam fel, hogy kijussak Tokióba, és a májusi, plzeni európai kvalifikációs versenyen (ahol két kvóta még gazdára talál légpuskában) megpróbálom kiharcolni az ötkarikás indulás jogát."