Vágólapra másolva!
Bár még nincs meg a fegyelmi eljárás eredménye, eldőlt, hogy nem indulhat a hazai rendezésű rövidpályás gyorskorcsolya-Európa-bajnokságon Burján Csaba.

Mint ismeretes, december elején a magyar válogatott Nagojából utazott Sanghajba, a rövidpályás gyorskorcsolya-világkupa-sorozat másik állomására. Burján a repülőtéri várakozás pillanatait, valamint a tömeget örökítette meg, majd mindezt egy Kínát sértő mondattal posztolta.

Burján Csabának nincs oka az örömre Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az eset után a szövetség honlapján Burján újból bocsánatot kért, hangsúlyozta: bár nem Kínát és nem a kínaiakat akarta bántani, elismeri, hogy sértő módon ábrázolt egy helyzetet, márpedig olimpiai bajnokként még inkább felelősséggel tartozik a szavaiért és a cselekedeteiért.

- jelentette ki Telegdi Attila, a MOKSZ gyorskorcsolya ágazatának sportigazgatója.

A magyar csapat kínai edzője, Csang Csing Lina az eset után lemondott, ám ezt a MOKSZ elnöksége nem fogadta el, hanem tárgyalásokat kezdeményezett vele, amelyek még szintén nem zárultak le.

Ennek ellenére az edző folytatta és folytatja magyarországi munkáját, és elutazik a csapattal az Európa-bajnokságra. Az még nem dőlt el, hogy a verseny idején ő lesz-e a palánk mellett, vagy Bánhidi Ákos, esetleg a dél-koreai Dzse Szu Csun látja-e el majd ezeket a feladatokat.

A debreceni Európa-bajnokság január 24. és 26. között kerül megrendezésre. Az eseményről az Origo a helyszínről tudósít majd.