Bemutatták a tokiói olimpia belépőinek dizájnját

Tokyo Olympics' tickets unveiled ATHLETE WHEELCHAIR PLAYER Ryota Yamazato talent COMEDIAN Monika Seryu
The Tokyo Organising Committee of the Olympic and Paralympic Games unveils designs of tickets for Tokyo Olympics and Paralympics in Tokyo on Jan. 15, 2020. The Olympics is scheduled to take place from 24 July to 9 August 2020 and the Paralympics from 25 August to 6 September. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Abból az alkalomból, hogy megkezdődött a paralimpia jegyértékesítésének második szakasza, szerdán bemutatták a nyári, tokiói olimpia és paralimpia belépőinek dizájnját.

A szervezők közlése szerint a tradicionális japán viselethez, a kimonóhoz készült szövetek készítésénél használt színséma - a kasane no irome - által inspirált kártyák a négy évszakot jelképező négy színben, vörösben, kékben, zöldben vagy lilában - jutnak majd el a nézőkhöz. Mindegyik jegyen látható az adott sportág piktogramja, valamint a játékok logója.

Így néz ki a tokiói olimpia és paralimpia belépőinek dizájnja Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Miho Ikeya

A friss információ alapján eddig 4,48 millió belépő talált gazdára, a tokiói pályázatban 7,8 millió jegy értékesítésével számoltak a házigazdák.

Az idei nyári olimpiára július 24. és augusztus 9., a paralimpiára pedig augusztus 25. és szeptember 6. között kerül sor a japán fővárosban.