Vágólapra másolva!
Terjedelmes interjút adott a német közszolgálati televízió (ARD) által vasárnap korrupcióval megvádolt IWF-elnök, Aján Tamás. A német tévé dokumentumfilmjében a szerkesztők és a megszólalók azt állították, hogy az IWF-ben 2000 óta elnökösködő Aján több millió dollárral nem tud elszámolni. A filmből az is kiderült, hogy a sportág kürüli doppingellenőrzéseket is belengte a korrupció. Aján most újabb bizonyítékokat vár, de nem perel. A sportvezető az Inforádiónak beszélt hosszabban.

Aján jelezte, hogy nem készül lemondani, a tisztújítás a terveknek megfelelően 2021 május végéig esedékes, azon viszont már nem indul újra.

mondta Aján Tamás, de máshol is helyt kell állnia: a NOB is jelezte, hogy január 20. körül várják egy tisztázó beszélgetésre.

Az IWF elnöke azt is elmondta, hogy további bizonyítékokat várnak az ARD-től, az is kiderült az interjúból, hogy a sportvezető egyelőre nem perel.

Aján Tamás: az életemet tette tönkre az ARD filmje

Bizonyítékokat vár, és egyelőre nem perel Aján Tamás, akit a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnökeként súlyos vádakkal illetett riportfilmjében a német televízió. A sportdiplomata az InfoRádiónak adott exkluzív interjúban cáfolta a dopping- és korrupciós vádakat, és arról is beszélt, hogy az utódlási harc áll a vádak és a riport elkészítése mögött, de kitölti 2021-ig szóló elnöki mandátumát.

A 81 éves Aján Tamás 2021 májusáig szeretné betölteni az IWF elnöki posztját, de a következő elnökválasztáson már nem óhajt indulni.