Vágólapra másolva!
Huszonhárom versenyző képviseli Magyarországot a megnyitóval csütörtökön kezdődő és január 22-ig tartó, lausanne-i központú 3. téli ifjúsági olimpián.

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapján olvasható összeállítás alapján a svájci városban - amely 2015 júliusában nyerte el a rendezés jogát - nyolc sportág 16 szakágában, összesen 81 versenyszámban avatnak bajnokot. Négy szakág, a 3x3-as jégkorong, a női északi összetett, a női kétüléses szánkó és a ski-mountaineering (túrasízés) először szerepel az olimpiák műsorán. Hokiban az egyes csapatokat több nemzet fiataljaiból állítják össze, a nemzetközi szövetség Magyarországról négy lány és három fiú mezőnyjátékost, továbbá egy-egy kapust hívott meg az olimpiára.

Az egyes sportágak küzdelmeiben - eltérően - a 2002. január 1. és 2005. december 31. között született fiatalok indulhatnak.

A magyar csapat tíz szakágban lesz érdekelt, a 23-as sportolói létszám az eddigi legnagyobb a téli ifjúsági játékok történetében.

A magyarok az előző két ifjúsági olimpián összesen négy ezüst- és két bronzérmet szereztek.

A magyar csapat:

alpesi sí:
Tóth Zita, Trunk Tamás

curling:
Joó Linda, Nagy Laura, Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc Sebestyén

gyorskorcsolya:
Bíró Hanna

jégkorong:
Gengeliczky Dorottya, Márton Luca Emese, Metzler Regina, Szabó Fruzsina, Véghelyi Dóra; Hegedüs Levente, Ivády Milán, Szalay Boldizsár, Weidemann Márk

műkorcsolya:
Schermann Regina

rövidpályás gyorskorcsolya:
Somogyi Barbara, Jászapáti Péter

sífutás:
Kocsik Eszter

síugrás:
Molnár Flórián

hódeszka:
Vincze Zsófia Krisztina

szabadstílusú sí:
Hoque Isbat Áron