Vágólapra másolva!
„A súlyemelés a túlélésért küzd, hiszen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság többször megfenyegette sportágat, hogy leveszi a programról." – hívta fel a figyelmet dr. Tiszeker Ágnes a DIGI Sport napindító műsorában. A Magyar Antidopping Csoport ügyvezetője reagált a német közszolgálati televízió oknyomozó riportjára, valamint arról is beszélt, ez milyen hatással van a MACS-ra.

„Amikor valaki megbukik a doppingellenőrzésen, akkor van egy feketén-fehéren bizonyítható laboratóriumi eredmény. Itt erről szó sincs. Sőt, olyan tények vannak, amiket cáfolni tudunk könnyűszerrel és jól dokumentálható módon, de ettől a pletyka, pletyka, ettől a suttogás, suttogás, ettől a folt a becsületen." – hangsúlyozta dr. Tiszeker Ágnes a Reggeli Startban azokkal a német televíziós vádakkal kapcsolatban, miszerint a magyar ellenőröknek manipulált mintákat adtak le a később doppingoláson ért versenyzők.

A MACS vezetője szerint ez azért is képtelenség, mert „tömegével szállítottuk a pozitív mintákat, úgyhogy azért ez eléggé visszás helyzet".

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője sajtótájékoztatón mutatja be a tiltott szerek listáját és ismerteti az olimpiai felkészülést. A londoni ötkarikás játékok előtti szűrőprogram keretében mind a 158 magyar indulót többször is kontrollnak vetették alá, minimum három alkalommal Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar doppingszakember kiemelte „az ARD műsorában inkább sugallatok vannak, sőt, inkább utalások és rengeteg csúsztatás". A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek joga van vizsgálóbizottságot felállítani, „én ezt felajánlottam, nem akartak vele egyelőre élni".

Támogató üzeneteket külföldi szervezetektől már kaptak, dr. Tiszeker Ágnes hangsúlyozta ezért is hangsúlyozta, hogy „külföldön nem ingott meg a bizalom bennünk, de ettől függetlenül nekünk ez életünk egyik legmélyebb pontja".

A Reggeli Startban a súlyemelés olimpiai szerepére is kitért: „Azt gondolom, hogy komolyan fenyegeti a létüket, hogy ki fognak kerülni az olimpia programjáról. Tokióban még ott lehetnek, de már így is nagyon korlátozott kvótaszámokkal, de hogy a párizsi olimpián ott lesznek-e, az nagyon kétséges."

Elképesztően súlyos korrupciós vádak Aján Tamás ellen

A német ARD televízió a Titkos dopping - a súlyemelők ura című dokumentumfilmjében tárja fel bizonyítékait, amelyek arról árulkodnak, hogy az Aján Tamás által vezetett Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) korrupt módon működött, titkos számlát vezetett, eltussolta a doppingolást. Erről hétfő hajnalban írt a Nemzeti Sport.