Anthony Joshua: Nem a világbajnoki övek határoznak meg

Boxing Saudi Arabia - Andy Ruiz Jr vs Anthony Joshua Sports BOXING
08 December 2019, Saudi Arabia, Diriyah: Britain's professional boxer Anthony Joshua (C) celebrates defeating US-Mexican Andy Ruiz Jr (Not Pictured) in their World Heavyweight Championship contest at the Diriyah Arena. Photo: Oliver Weiken/dpa
Vágólapra másolva!
Az Andy Ruiz Jr. elleni sikeres decemberi revánsot követően két szervezet, a WBO – itt Oleksandr Usyk a kihívó –, és az IBF – ebben az esetben pedig Kubrat Pulev vár a lehetőségre – is azonnal kötelező címvédő mérkőzést rendelt el a WBA, valamint az IBO nehézsúlyú világbajnoki övét is birtokló Anthony Joshuának.

A 30 éves angol bunyós úgy tűnik, attól sem feltétlenül esik kétségbe, ha valamilyen oknál fogva le kell mondania az egyik címéről – számolt be a profiboksz.hu.

Anthony Joshua legközelebb áprilisban, vagy májusban léphet szorítóba Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Oliver Weiken

"Mindig is azt mondtam, hogy nem a világbajnoki övek határozzák meg az értékemet. Akkor is bajnok maradok, ha az egyiket esetleg fel kell adnom. Másrészről pedig ez is egy lehetőséget kínálna számomra arra, hogy megmérkőzzek egy másik világbajnokkal, utána pedig ismét visszaszerezhetem a címet."

Joshua a legfrissebb hírek szerint legközelebb áprilisban, vagy májusban léphet szorítóba, a helyszín pedig a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának új londoni stadionja lehet, ahol nem kevesebb, mint 62 ezer néző tekinthetné meg a gálát a helyszínen.