14 éves gyerek doppingolt a Magyar Antidopping Csoport szerint

Meldonium banned by World Anti-Doping Agency heart syringe injections doping pills ampules mildronate SQUARE FORMAT
A riói olimpiai szerepléstől eltiltott három orosz kerékpáros beperelte a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökséget
Vágólapra másolva!
A Magyar Antidopping Csoport valamennyi tokiói olimpiai szereplésre esélyes magyar sportolót ellenőrzi, összesen 1500 mintavételre kerül sor 2020-ban – mondta Tiszeker Ágnes, a MACS vezetője a Borsnak.

2019-ben húsz magyar sportoló akadt fenn a doppingellenőrzéseken. A lebukottak között volt, aki szintetikus szert, más vérdoppingot vagy növekedési hormont szedett.

Dr. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője szerint étrend-kiegészítőből származó stimulánsnál előfordulhat, hogy a doppingvétség nem szándékos, de a húsz esetnek legalább a fele egyértelműen szándékos volt.

A hazai doppinglabor vezetője elmondta: számára a legnagyobb megdöbbenést az az eset okozta, amelynek főszereplője egy 14 éves sportoló volt. A rendőrségre is került az ügy, folyik a nyomozás.

A Magyar Doppinglabor vezetője elmondta, hogy a nagy port kavaró ügy, amely szerint az ötkarikás játékokról minden orosz sportolót kizárnának, még nyitott kérdés, ugyanis az oroszok megfellebbezték a döntést a Lausanne-i Nemzetközi Sportdöntőbíróságon.