Társoldalunk:

Nem indul a kis vb-n a darts-vb királynője, Fallon Sherrock

2020.01.01. 15:42

Az angol Fallon Sherrock nem indul a szombaton kezdődő londoni BDO darts-világbajnokság női versenyében.

Sherrock menedzsmentje szerint a döntésnek több oka volt, például az, hogy a szervezők a vártnál sokkal szerényebb jegyeladási adatok miatt csökkentették a nyereményalapot.

A The Guardian brit napilap beszámolója szerint a belépőjegyeknek egyelőre csak a 15 százaléka kelt el a versenyre, amelyet a brit szövetség rendez. Az összdíjazást 329 ezer fontról 150 ezerre csökkentették, a női bajnok például csak 8 ezret kap majd a legutóbbi 12 ezerrel szemben.

Fallon Sherrockot most már a legrangosabb versenyek szervezői is szívesen látjákForrás: sportinglife.com

A 25 éves Fallon Sherrock első női játékosként nyert mérkőzést a PDC-világbajnokság történetében, decemberben Londonban. Történelmi szereplése azzal folytatódott, hogy első nőként kiemelt riválist búcsúztatott, majd a harmadik fordulóban búcsúzott.

A korábban utazó fodrászként dolgozó Sherrock 25 ezer fontot keresett azzal, hogy a legjobb 32 közé jutott, és a hírek szerint legközelebb Bonnban versenyez. A szintén szombaton kezdődő viadalon ismét összemérheti tudását a világ legjobbjaival, hiszen a mezőnyben ott lesz többek között Max Hopp, Michael van Gerwen és Phil Taylor is.