Vágólapra másolva!
Michael van Gerwen lesz Peter Wright ellenfele 2020 első napján a PDC darts-világbajnokság londoni döntőjében, ezzel megismétlődik a 2014-es finálé. Az első elődöntőben a skót egy kissé botrányosra sikerült mérkőzésén győzte le Gerwyn Price-t, a másodikon a kevesebbet hibázó holland címvédő kilenc szettben búcsúztatta a hazaiak új kedvencét, Nathan Aspinallt.

Michael Van Gerwen háromszoros világbajnokként érkezett a londoni vb-re, amelynek ezúttal is ő volt a favoritja. Az elődöntőben az ellenfele az a Nathan Aspinall volt, aki élete második világbajnokságán másodszor jutott a legjobb négy közé.

Az angol játékos megnyerte az első leget, a holland címvédő aztán a döntő legben megrázta magát, és behúzta az első szettet. Némi meglepetésre a közönség maximális támogatását élvező Aspinall egyenlített a következőben, köszönhetően annak, hogy van Gerwen gyengén kiszállózott, ő viszont dobott 100 fölöttit is.

A harmadik szett sem hozott átütő játékot, inkább az idegek harcát láthatták a nézők. A döntő legben mindkét játékos sokat hibázott, végül a címvédő egy 17 nyilas játékkal visszavette a vezetést.

Ekkor még volt visszaút Aspinall számára, aki kihasználta, hogy ellenfelének átlaga 85 alá esett, 2-2-es állásnál az angol 110-ről szállt ki, és a szetteket tekintve egyenlített.

Az ötödik játszma is szoros küzdelmet hozott, mindketten sok hibával és kevés triplával játszottak, végül ezt a szettet is leghátrányból hozta a világbajnok.

Van Gerwenből ekkorra jött elő a dühös, mindenkit elsöprő énje, és 3-0-ra hozta a következő szettet, átlaga pedig 13 pontot ugrott. 4-2-re vezetett, ekkor nem sokan gondolták volna, hogy az angol még visszajöhet. Azonban a címvédő nem tudta tartani ezt a szintet, Aspinall pedig egy szintén 3-0-s szettel válaszolt.

A 8. játszmában is komoly volt a küzdelem, mindketten idegesen játszottak. Van Gerwen 2-1-re vezetett, de továbbra is pocsék hatékonysággal értékesítette kiszállóit, sőt, be is sokallt, de a döntő leget ismét behúzta.

A kilencedikben 2-0-ra is elhúzott, és bár Aspinall a közönség legnagyobb örömére szépített, fordítani már nem tudott, Michael van Gerwen végül 6-3-ra megnyerte a mérkőzést, köszönhetően annak, hogy a fontos pillanatokban ellenfelé fölé tudott nőni.

A holland készülhet a 2014-es finálé visszavágójára Peter Wright ellen, de az elődöntőben látott játéka valószínűleg kevés lesz a tarajos skóttal szemben.