Serena Williams megtalálta párostársát

2019 US Open - Day 11 GettyImageRank2 SPORT TENNIS grand slam us open tennis championships
NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 05: Serena Williams of the United States shows her emotion during an on court TV interview after winning her Women's Singles semi-final match against Elina Svitolina of the Ukraine on day eleven of the 2019 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 05, 2019 in the Queens borough of New York City. Clive Brunskill/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A dán Caroline Wozniacki lesz az amerikai Serena Williams párostársa a január 6-án kezdődő aucklandi keménypályás tenisztorna női versenyében.

"Régóta szeretnénk együtt játszani, de eddig nem sikerült.

- nyilatkozta Wozniacki, aki legutóbb három éve versenyzett párosban.

A 29 éves Wozniackinál a tavalyi ausztrál nyílt bajnokság megnyerése után reumás ízületi gyulladást diagnosztizáltak, ezért úgy döntött, hogy jövőre visszavonul.

A 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes Serena Williams szinte kizárólag a nővérével, Venusszal szokott párost játszani. Legutóbb 2015-ben tett kivételt a Fed Kupa világcsoportjának rájátszásában, a WTA-sorozatban pedig 2002-ben szerepelt párosban a testvére nélkül.

Caroline Wozniacki lesz Serena Williams új társa Forrás: AFP/Noel Celis

Serena Williams és Wozniacki hosszú évek óta nagyon jó barátságban vannak, az amerikai játékos volt a koszorúslány a dán teniszező idei esküvőjén, májusban pedig ő lesz az ellenfele Koppenhágában a búcsúmérkőzésén.

Az új-zélandi torna szervezői kedden azt is bejelentették, hogy a női egyes mezőnyből hiányozni fog az első helyen kiemelt kanadai Bianca Andreescu. Az amerikai nyílt bajnokság címvédője azért lépett vissza, mert továbbra sem gyógyult meg tökéletesen a bal térde, amely az októberi WTA-világbajnokságon sérült meg, a kínai Sencsenben.

Andreescu idén a selejtezőből indulva egészen a döntőig jutott Aucklandben.