Vágólapra másolva!
Mind a hat csapatversenyben az első számú esélyes négyes győzött vasárnap a vívó országos bajnokság zárónapján.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban az első vasárnapi finálét női párbajtőrben rendezték. Ott az egyéni bajnok Muhari Eszter vezérletével a BHSE nagy csatában legyőzte a címvédő OMS-Tatát. Ezt a csatát a férfi tőrözők döntője követte, amelyben a Törekvés megvédte tavalyi aranyérmét, igaz, győzelme csupán egy találaton múlt az UTE ellen. Női kardban megismétlődött a 2018-as döntő a BVSC és a BHSE között, és ezúttal is a Pusztai Liza vezette vasutas csapat állhatott a dobogó tetejére.
A nap meglepetését az UTE fiatal, 18 és alig 20 évesekből álló férfi kardcsapata szerezte. A lila-fehérek az elődöntőben magabiztosan győzték le ugyanis a címvédő, ám a világbajnok, térdműtéte után lábadozó Szatmári András nélkül felálló MTK együttesét. Az UTE 1994-ben nyert legutóbb aranyérmet és döntőben is 1997-ben szerepelt ezt megelőzően. Az aranyérem most sem jött össze, ám egészen sokáig úgy tűnt, hogy az is meglehet: a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron vezérelte Vasas ellen ugyanis 40-36-ra vezetett az Újpest az utolsó pár előtt. Az angyalföldieknél aztán Szilágyi bizonyította klasszisát és 9-0-ra verte György Lehelt, csapata pedig 45-40-re a meccset.

A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron vezérletével győzött a Vasas Forrás: http://hunfencing.hu/

A női tőrözőknél megismétlődött a tavalyi UTE-Törekvés döntő, amelynek idén a Mohamed Aida-Kalocsay Luca asszó jelentette a fordulópontját. Az újpestiek 43 éves klasszisa az ellenfél 14-11-es vezetésénél lépett pástra, 9-2-re megnyerte Kalocsay elleni meccsét, így fordított, innen pedig már nem engedte ki a kezéből a győzelmet a lila-fehér együttes. Az idei ob zárómérkőzését a BHSE és a Vasas férfi párbajtőrözői vívták. A presztízscsatában az angyalföldiek 13-7-es vezetésénél a világbajnok Siklósi Gergely hozta vissza a Honvédot, 6-1-es miniasszója után már csak egy tus volt a gárda hátránya, majd ezt követően Rédli András fordítani is tudott, a Honvéd pedig a végéig megőrizte előnyét.