Babos Tímeát és Török Zoltánt is díjazták Sopronban

2019 US Open - Day 4 GettyImageRank2 SPORT TENNIS grand slam us open tennis championships
NEW YORK, NEW YORK - AUGUST 29: Timea Babos of Hungary reacts during her Women's Singles second round match against Cori Gauff of the United States on day four of the 2019 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 29, 2019 in Queens borough of New York City. Emilee Chinn/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A hűség napi programsorozat részeként, szombaton adták át Sopron legrangosabb elismeréseit.

A város egyik legrangosabb kitüntetését, a „Pro Urbe-Sopron-díjat" kapta Török Zoltán, aki több mint 25 éve irányítja a soproni női kosárlabdacsapatot. Ez idő alatt a felnőtt együttes 12 bajnoki címét és nyolc kupagyőzelmet ünnepelhetett és háromszor szerepelhetett az Euroliga négyes döntőjében. Török Zoltán szakmai munkája elismerésének köszönhetően két egymás utáni évben, tavaly és idén is Sopront kérték fel a döntő megrendezésére. A csapat 2018-ban történelmi sikert aratva, Euroliga ezüstérmet szerzett.

A Sopron Város Díszpolgára címet, a város legmagasabb rangú kitüntetését Babos Tímea, világbajnok teniszező kapta. A sportoló a napokban is versenyre készül, így a díszpolgári címet egy korábbi időpontban, december 7-én szombaton, a városháza dísztermében vette át. A Hűség Napján az átadásról készített videót vetítették le.

Babos Tímea Forrás: AFP/2019 Getty Images/Emilee Chinn