Újabb sztárcsapat jelentette be az indulását a 2020-as Tour de Hongrie-n

Székesfehérvár, 2019. június 16. A Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny mezőnye az utolsó szakaszon, Székesfehérváron 2019. június 16-án. MTI/Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
A 41. Tour de Hongrie versenyére 2020. május 13. és 17. között kerül sor, a szervezők elképzelései szerint 20 csapat mintegy 140 kerékpárosa venne részt a megmérettetésen. A TREK-Segafredo mellett most Oroszország legerősebb kerékpáros klubja, a Gazprom-RusVelo is leadta a nevezést a körversenyre.

Erős mezőny állhat rajthoz jövő tavasszal a Tour de Hongrie versenyen, amelyre még egy sztáralakulat, a Gazprom-RusVelo is benevezett. A klub vezetői igazi ikonjai a kerékpársportnak, Vjacseszlav Jekimov kétszeres egyéni időfutam olimpiai bajnok (2000, Sydney és 2004, Athén), többszörös pálya-világbajnok klasszis fénykorában a korszak kiemelkedő csapatát, a US Postalt erősítette. 2019-ben a Giro d'Italia- és Vuelta a Espana-győztes Gyenyisz Mencsov és a korábbi U23-as világbajnok, Giro-szakaszgyőztes Jevgenyij Petrov is sportigazgatóként dolgozott a klubnál. Az orosz csapat jelenleg a harmincötödik helyen áll a világranglistán.